Τουσκ για Τουρκία: Να μην παίζει με τους κανόνες της συμφωνίας - iefimerida.gr

Τουσκ για Τουρκία: Να μην παίζει με τους κανόνες της συμφωνίας

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Τουρκίας, αναφορικά με τη συμφωνία ΕΕ-Αγκυρας για το προσφυγικό, έδειξε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να εμμείνει σε αυτή τη συμφωνία, αλλά η Αγκυρα δεν πρέπει να προσπαθεί να αλλάξει τους κανόνες, με τους οποίους έχει ήδη συμφωνήσει, είπε ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως σχολιάζει το Reuters.

«Η ΕΕ είναι έτοιμη να εκπληρώσει το δικό της μερίδιο στη συμφωνία, αρκεί η Τουρκία να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες και όχι με τους κανόνες», έγραψε στο Twitter ο Τουσκ.

Επίθεση στον Τζόνσον

Παράλληλα όμως ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός μετά από τα σχόλια του Μπόρις Τζόνσον, στα οποία συνέκρινε την ΕΕ με τη ναζιστική Γερμανία. «Τέτοια παράλογα επιχειρήματα θα έπρεπε να αγνοηθούν πλήρως, αν δεν είχαν ειπωθεί πολιτικό που είναι από εκείνους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο κυβερνών κόμμα», δήλωσε ο Τουσκ σε επίσκεψή του στην Κοπεγχάγη.

«Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε τα όρια της λογικής και έδειξε πολιτική αμνησία», πρόσθεσε.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph παρομοίασε την πορεία της ΕΕ με εκείνη του Χίτλερ και του Ναπολέοντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ