Βούτσης: Ολομέλεια όλο το καλοκαίρι -Τουλάχιστον δέκα νομοσχέδια προς ψήφιση - iefimerida.gr

Βούτσης: Ολομέλεια όλο το καλοκαίρι -Τουλάχιστον δέκα νομοσχέδια προς ψήφιση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολομέλεια όλο το καλοκαίρι και όχι θερινά τμήματα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τη φράση «από Δευτέρα ανοίγουμε».

Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι το θερινό νομοθετικό έργο θα είναι βαρύ μετά την ψηφοφορίας της Κυριακής υποστηρίζοντας ότι λόγω της διαπραγμάτευσης έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος νομοσχεδίων, περίπου δέκα.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Βούτση πως αυτοί που είχαν μπλοκάρει τα νομοσχέδια και είχαν ανάψει κόκκινο φως στην κυβέρνηση ήταν οι θεσμοί.

Ποια νομοσχέδια θα πάνε προς ψήφιση
Μεταξύ των νομοσχεδίων που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αδήλωτα κεφάλαια, καταπολέμηση λαθρεμπορίου, πρόγραμμα κοινωνικής οικονομίας τα οποία σύμφωνα με τον κ. Βούτση θα δώσουν ανάσα και σταθερότητα στην οικονομία.

Αποστάσεις για τον εκλογικό νόμο
Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βούτσης φρόντισε να κρατήσει διακριτές αποστάσεις υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα στην παρούσα συγκυρία αφήνοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να καταλάβουν ότι σχετική νομοθετική πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αναληφθεί σύντομα. "Αν δεν πάρει μπροστά η οικονομία -αυτό είναι το στοίχημα της κυβέρνησης- ΄'ολα τα άλλα, το πως θα ψηφίζουμε, σε πόσα κομμάτια θα σπάσει η Β' Αθηνών δεν θα ενδιαφέρουν κανέναν" είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του κ. Βούτση και στην απλή αναλογική με τον Πρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιείται από τον πασοκογενή Π.Κουρουμπλή: "Εμείς παραμένουμε σταθερά, 100% υπέρ της απλής αναλογικής ανεξαρτήτως άλλων απόψεων που μπορεί να υπάρχουν" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ