Ποιοι γλιτώνουν το «κούρεμα» από το ενιαίο μισθολόγιο - iefimerida.gr

Ποιοι γλιτώνουν το «κούρεμα» από το ενιαίο μισθολόγιο

ΔΕΚΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις αποδοχές που θα ισχύουν για τους εργαζόμενους στους φορείς που υπάγονται στο πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο, καθόρισε με εγκύκλιο που εξέδωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Έθνος, η εγκύκλιος εστάλη σε όλα τα υπουργεία καθώς και σε 72 ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων ΟΑΣΑ, ΕΑΒ, ΕΡΤ, ΟΣΕ, και στους Οργανισμούς Λιμένος, στην εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κλπ. Οι διοικήσεις αυτών των οργανισμών θα πρέπει να εφαρμόσουν το νέο σύστημα αποδοχών από 1ης Νοεμβρίου και να καταθέσουν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2012.

Από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου εξαιρούνται το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το καλλιτεχνικό προσωπικό της Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας καθώς και των Κρατικών Ορχηστρών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Το ανώτατο όριο αμοιβών των προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και διοικητών φορέων μαζί με τις πρόσθετες αμοιβές παραμένει στο όριο των 5.856 ευρώ μεικτά μηνιαίως. Για τα διευθυντικά στελέχη το ανώτατο όριο αποδοχών διαμορφώνεται με βάση το αντίστοιχο όριο ανώτατου μισθού που ισχύει στο Δημόσιο μαζί με το επίδομα θέσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ