Ο καλύτερος τελικός στην ιστορία - Οταν ΑΕΚ και Ολυμπιακός εκτόξευαν το ελληνικό ποδόσφαιρο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο καλύτερος τελικός στην ιστορία - Οταν ΑΕΚ και Ολυμπιακός εκτόξευαν το ελληνικό ποδόσφαιρο [βίντεο]

Πηγή:Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν κατά γενική ομολογία, ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ένα ΟΑΚΑ γεμάτο από κόσμο, ΑΕΚ και Ολυμπιακός πρωταγωνίστησαν σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα. Έξι γκολ στην κανονική διάρκεια, δύο στην παράταση και συνολικά 34 εκτελέσεις πέναλτι, για να αναδειχθεί ο νικητής!

Το 2009, ΑΕΚ και Ολυμπιακός συναντήθηκαν για τελευταία φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε, μπροστά σε γεμάτες κερκίδες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επίσημο καλεσμένο, σε μια βραδιά όπου το ποδόσφαιρο της Ελλάδας έγινε πολύ πιο πλούσιο, απ' όσα διαδραματίστηκαν στο χορτάρι.

Η ΑΕΚ είχε πάρει νωρίς το προβάδισμα με σκορ 2-0 με γκολ του Μπλάνκο όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 2ο ημίχρονο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τους Ντάρμπισιρ και Ντουντού. Ενα λεπτό πριν το φινάλε, ο Σκόκο χάρισε προβάδισμα στην ΑΕΚ για να έρθει και πάλι ο Ντάρμπισιρ στις καθυστερήσεις να διαμορφώσει το 3-3.

Στην παράταση, ο Γκαλέτι ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό όμως οι ερυθρόλευκοι έμειναν δικαιολογημένα με 9 παίκτες και η ΑΕΚ ισοφάρισε με το δεύτερο γκολ του Σκόκο. Ηταν δεδομένο πως οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου χρειάστηκαν 34 εκτελέσεις για να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, στον καλύτερο τελικό που διεξήχθη ποτέ στη χώρα μας.

Σήμερα, 7 χρόνια μετά ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται ξανά στον τελικό του Κυπέλλου, κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τελικός αεκ Ολυμπιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ