Γεύμα Τσιόδρα (Ποτάμι) και Δατσέρη (ΠΑΣΟΚ) για να συνεχιστεί ο διάλογος στην κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Γεύμα Τσιόδρα (Ποτάμι) και Δατσέρη (ΠΑΣΟΚ) για να συνεχιστεί ο διάλογος στην κεντροαριστερά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να επαναφέρουν στον διάλογο για την ενωμένη κεντροαριστερά μετά τους διαξιφισμούς του διημέρου επιχείρησαν τα στελέχη Δημήτρης Τσιόρδας από το Ποτάμι και Γιάννης Δατσέρης από το ΠΑΣΟΚ που εθεάθησαν να συντρώγουν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι κ.κ. Τσιόδρας και Δατσέρης είναι δύο από τα 15 κομματικά μέλη που απαρτίζουν την «Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» για την σύγκλιση των πολιτικών φορέων και των κινήσεων της κεντροαριστεράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε μετά από προτροπή της ηγεσίας των κομμάτων τους, ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την μεγάλη κεντροαριστερά που θα συμπεριλαμβάνει και το Ποτάμι.

«Μας περνάς για βοηθητικό σου προσωπικό;»
Ωστόσο, ο διάλογος για την κεντροαριστερά λίγο έλειψε να καταρρεύσει μετά την δημόσια αντιπαράθεση Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για το ...ποιός κάλεσε ποιόν στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έγινε το περασμένο Σάββατο.
Έξαλλος ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και με τον τρόπο που προσκλήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης περίμενε εδώ και καιρό πρόσκληση από τη Φώφη Γεννηματά για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πλην όμως η πρόσκληση αυτή... δεν ερχόταν.
Την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκονταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Σταύρο, άμα θες πέρνα από το συνέδριο", του είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας τον επικεφαλής του Ποταμιού έξαλλο!

"Μα καλά, με παίρνεις τηλέφωνο την Τετάρτη και μου πετάς ένα "άμα θες πέρνα"; Είναι τρόπος αυτός;", της είπε, αλλά η Φώφη Γεννηματά το... προσπέρασε.
Και επέμεινε: "Άμα θες να μιλήσεις, πες μου"! Ο κ. Θεοδωράκης μόλις και συγκράτησε τα νεύρα του και όπως ήταν φυσικό ξέσπασε:

"Μας περνάς για βοηθητικό σου προσωπικό; Όχι, δεν έρχομαι" είπε και έκλεισε το τηλέφωνο!

Πόλεμος ανακοινώσεων για μια ...πρόσκληση
Η Φώφη Γεννηματά πάντως ισχυρίζεται πως δεν προσκάλεσε κανένα πολιτικό κόμμα και ότι του τηλεφώνησε να παραστεί και να μιλήσει μάλιστα μαζί με τους Κ. Σημίτη και Ευ. Βενιζέλο τιμής ένεκεν, λόγω της συνεργασίας τους...

Διευκρινίσεις και αιχμές από το Ποτάμι!
Με αιχμές για ορισμένους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που πιστεύουν ότι με διαρροές και ψιθύρους θα κάνουν πολιτική απάντησε το Ποτάμι για την απουσία του Στ. Θεοδωράκη από τη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να παραστεί την ίδια ώρα στο συνέδριο της Δράσης.
«Διευκρινίζουμε λοιπόν. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν κλήθηκε ποτέ να μιλήσει ή να χαιρετίσει στη συνδιάσκεψη όπως προφανώς δεν κλήθηκε και κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός. Αντιθέτως η πρόσκληση να μιλήσει στο συνέδριο της Δράσης είχε γίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες και η αποδοχή της ήταν γνωστή στον Τύπο από τις αρχές του μήνα».

Δημοκρατική συμπαράταξη: Κλήθηκε ο Θεοδωράκης και είπε ότι δεν μπορεί
Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού εκλήθη να παραστεί στο Συνέδριο αλλά επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Εκανε ακόμη λόγο για «φανταστικές διαρροές».
«Φανταστικοί μικροπολιτικοί διάλογοι και διαρροές, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κλήθηκε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ πράγματι δεν κλήθηκε κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός.
Ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» αναφέρει η άτυπη ενημέρωση της Χ. Τρικούπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ