Ο Ερντογάν θυμώνει τον Πούτιν: Πήρε τηλέφωνο τη νικήτρια της Eurovision Τζαμάλα! - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν θυμώνει τον Πούτιν: Πήρε τηλέφωνο τη νικήτρια της Eurovision Τζαμάλα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησε με τη νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision Τζαμάλα για να τη συγχαρεί για τη νίκη της.

Σύμφωνα με τα όσα «διέρρευσαν» από την προεδρεία ο πρόεδρος Ερντογαν δήλωσε πολύ συγκινημένος από τη νίκη αυτή και ευχαρίστησε την τραγουδίστρια από την Ουκρανία.

Η Τατάρα τραγουδίστρια Τζαμάλα από την πλευρά της, δήλωσε πως συγκινήθηκε πολύ με το τηλέφωνο του προέδρου Ερντογάν και τον ευχαρίστησε.

Το τηλεφώνημα του Ερντογάν προκάλεσε εντυπώσεις για τις σχέσεις του με τη Μόσχα, μιας και ο διαγωνισμός αποδεικνύει πως δεν είναι μόνο μουσικός, αλλά εντείνει συζητήσεις, πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.

Ο Ερντογάν θυμώνει τον Πούτιν: Πήρε τηλέφωνο τη νικήτρια της Eurovision Τζαμάλα! | iefimerida.gr 0

Η Τζαμάλα προέρχεται από την κοινότητα των Τατάρων της Κριμαίας, τουρκικής καταγωγής και σύμφωνα με τη Χουριέτ, το όνομα της σημαίνει «Όμορφη»·
Εκπροσώπησε την Ουκρανία με το τραγούδι «1944» που μιλάει για το διωγμό της φυλής της από τη χερσόνησο και την εξορία στη Σιβηρία με εντολή του Στάλιν μετά τις κατηγορίες τις κατηγορίες για συνεργασία των Τατάρων με τους ναζί στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ