Μανόλια, η πρώτη ιθαγενής της Αυστραλίας που πάει για Μις Κόσμος [εικόνες] - iefimerida.gr

Μανόλια, η πρώτη ιθαγενής της Αυστραλίας που πάει για Μις Κόσμος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νεαρή ιθαγενής Μανόλια Μαϊμούρου ετοιμάζεται να σημαδέψει την ιστορία της Αυστραλίας με τη συμμετοχή της στον τελικό των καλλιστείων Μις Κόσμος 2016.

Σήμερα, η νεαρή, που περνούσε τον καιρό της στο κυνήγι και το κάμπινγκ με τον πατέρα της, μαθαίνει να περπατάει στην πασαρέλα με ψηλά τακούνια και να ποζάρει. Η 19χρονη ιθαγενής ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα από τα γυναικεία περιοδικά και τον κόσμο της μόδας. Αλλά δεν την τρομάζει να γίνει η πρώτη Αβοριγίνα που θα εισέλθει στον πλανήτη της μόδας.

Μανόλια, η πρώτη ιθαγενής της Αυστραλίας που πάει για Μις Κόσμος [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Φοιτήτρια διαχείρισης και διοίκησης, μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό Αβοριγίνων και σπουδάζει στην πόλη Ντάργουιν, 600 χιλιόμετρα μακριά. Την εντόπισε ένας κυνηγός μοντέλων στο ταμείο μας τράπεζας, το 2014. «Εμεινα ξερός όταν την είδα για πρώτη φορά. Πιστεύω ότι σχεδόν την φόβισα», δηλώνει ο ελληνικής καταγωγής (!) Μιχάλης Τσαγκάρης, ο οποίος εργάζεται στο πρακτορείο μοντέλων της περιοχής, στην δημοσιογράφο του καναλιού ABC. Της μίλησε και η νεαρή κοπέλα πείστηκε να δοκιμάσει την τύχη της στην πασαρέλα. Ωστόσο, άλλαξε γνώμη, ήθελε να αφοσιωθεί στις σπουδές της.

Αλλά η τύχη είχε άλλα σχέδια. Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά έναν χρόνο αργότερα, σε ένα σούπερ μάρκετ του Ντάργουιν. Το αποφασίζει οριστικά και δέχεται να αλλάξει το όνομά της: το Μαμινινττζάμια γίνεται Μανόλια. Νέο όνομα, νέες ευκαιρίες. Η Μανόλια βλέπει τον εαυτό της σαν «μια γυναίκα όπως όλες οι άλλες. Αν οι άνθρωποι δεν με αποδέχονται μόνο και μόνο επειδή προέρχομαι από την κοινότητα των ιθαγενών, αυτό δεν με πειράζει. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τομείς να γνωρίσω!», δηλώνει.

Στα όνειρά της είναι να ανοίξει τον δρόμο της μόδας στους νέους της φυλής της. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Buzz Feed Αυστραλίας, η Μανόλια επενδύει στη διπλή της κουλτούρα.

Μανόλια, η πρώτη ιθαγενής της Αυστραλίας που πάει για Μις Κόσμος [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μανόλια, η πρώτη ιθαγενής της Αυστραλίας που πάει για Μις Κόσμος [εικόνες] | iefimerida.gr 2


«Δέχτηκα να το κάνω όχι μόνο για μένα αλλά για όλους τους νέους της Αυστραλίας. Μαύρους και άσπρους. Μεγάλωσα σε δύο πολιτισμούς, τον πολιτισμό yolngu και τον πολιτισμό balanda», είπε.

Στην οικογένειά της, η παράδοση yolngu μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Η γιαγιά της είναι ζωγράφος, ο παππούς της εκπρόσωπος του Οργανισμού Αβοριγίνων και ο πατέρας της είναι μουσικός στο συγκρότημα ροκ και ρέγκε East Journey. Η Μανόλια μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον καλλιτεχνικό, αλλά αυτό που αγαπάει ιδιαίτερα είναι η φύση. «Δεν θα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο τα Σαββατοκύριακα που πήγαινα με τον πατέρα μου για κυνήγι και για κάμπινγκ», δηλώνει.

Μανόλια, η πρώτη ιθαγενής της Αυστραλίας που πάει για Μις Κόσμος [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μανόλια, η πρώτη ιθαγενής της Αυστραλίας που πάει για Μις Κόσμος [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Μανόλια, η πρώτη ιθαγενής της Αυστραλίας που πάει για Μις Κόσμος [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η Μανόλια έχει στόχο να κάνει επανάσταση στον πληθυσμό των ιθαγενών της Αυστραλίας, όταν θα περπατήσει για τον διαγωνισμό της Μις Κόσμος που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο.

Φωτογραφίες: Hindustan Times

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανόλια ιθαγενής Αυστραλία Μις μοντέλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ