Λεωφορεία-κίνδυνος για τη δημόσια υγεία - Χωρίς καθαριότητα τις τελευταίες ημέρες - iefimerida.gr

Λεωφορεία-κίνδυνος για τη δημόσια υγεία - Χωρίς καθαριότητα τις τελευταίες ημέρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς να έχουν προηγουμένως καθαριστεί κινούνται τις τελευταίες ημέρες περίπου 750 λεωφορεία του ΟΑΣΑ θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Αιτία είναι η συνεχιζόμενη απεργία των καθαριστριών σε τέσσερα μεγάλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, του Ελληνικού, του Βοτονικού, της Ανθούσας και των Λιοσίων. Η εργολαβική εταιρία η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό των οχημάτων στα συγκεκριμένα αμαξοστάσια οφείλει σημαντικό μέρος των αποδοχών τους στις καθαρίστριες παρά το γεγονός ότι όπως έχει διαβεβαιώσει στο παρελθόν η διοίκηση της ΟΣΥ, η ίδια έχει εξοφληθεί.

Αποτελέσμα είναι περίπου 750 λεωφορεία από τα 1055 που βγαίνουν καθημερινά για δρομολόγια να μην καθαρίζονται τα βράδια και να ξαναβγαίνουν από τα αμαξοστάσια βρώμικα πολλές φορές ακόμα και με τα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί από την προηγούμενη μέρα.

Οπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει ήδη γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολλούς οδηγούς που αναγκάζονται μόνοι τους με σκούπες ή με λάστιχα να καθαρίζουν όσο μπορούν τα λεωφορεία, καθώς ο μόνος καθαρισμός που γίνεται είναι από τα πρωινά συνεργεία που «ξηλώνουν» το κάθε όχημα κάθε δύο με τρεις μήνες για τον μεγάλο καθαρισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΣΑ λεωφορεία καθαρίστριες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ