Στη φυλακή ο «γκουρού» του χρηματιστηρίου - Φέρεται ως εγκέφαλος της απάτης-μαμούθ - iefimerida.gr

Στη φυλακή ο «γκουρού» του χρηματιστηρίου - Φέρεται ως εγκέφαλος της απάτης-μαμούθ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμο για τις φυλακες πηρε ο 47χρόνος χρηματιστής, Γιώργος Δασκαλέας, ο οποιος θεωρείται ως ένας απο τους εγκεφαλους του κυκλώματος της απάτης-μαμούθ των 500 εκ. δολαρίων.

Ο 47χρόνος, ο οποίος συμφωνα με την αστυνομια εμφανιζοταν ως "γκουρού" του χρηματιστηριου έριξε σύμφωνα με πληροφορίες ολη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενο του, και αλλοτε συνεργατη του Γιάννη Λίτινα ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή ριχνοντας με την σειρα του τα βαρη στον γκουρου.

«Έπεστραφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν» ανέφερε ο κατηγορουμενος στην απολογία του, προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε η σύζυγος του και οι συνεργάτιδες του, είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους. «Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γιάννης Λίτινας ο οποίος απο κοινού με τη δικηγόρου Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση» ανέφερε.

Ο Λίτινας ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις, προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές.

Ανακριτρια και εισαγγελεας αφησαν ελευθερες τη συζυγο και τις και τις δύο συνεργάτιδες του, με περιοριστικούς όρους. Σε δύο εξ αυτών (σύζυγος και μια συνεργάτιδα) επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στην τρίτη εξ αυτών επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ