Μαζικά επεισόδια σε νεκροταφείο της Μόσχας -Τρεις νεκροί, 26 τραυματίες [βίντεο] - iefimerida.gr

Μαζικά επεισόδια σε νεκροταφείο της Μόσχας -Τρεις νεκροί, 26 τραυματίες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων στις οποίες ενεπλάκησαν εκατοντάδες άνθρωποι σε ένα κοιμητήριο στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μόσχας, γνωστοποίησαν οι ρωσικές αρχές.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 26 τραυματίες και 3 νεκρούς» δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ένας εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών υγείας της πόλης της Μόσχας, διευκρινίζοντας ότι 23 άνθρωποι νοσηλεύονται, ανάμεσά τους τέσσερις που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλέστηκε το Interfax, είπε ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τις ταραχές.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στις συγκρούσεις στο κοιμητήριο Χοβάνσκογιε ενεπλάκησαν τουλάχιστον 200 μετανάστες από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και κάτοικοι του ρωσικού Καυκάσου.

Στις εικόνες που μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews διακρίνονται δεκάδες άνδρες, πολλοί οπλισμένοι με γκλομπ ή σιδηρολοστούς να τρέχουν στην είσοδο και το εσωτερικό του κοιμητηρίου, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Δύο από τα θύματα ήταν υπήκοοι Τατζικιστάν, δήλωσε στο Interfax ένας εκπρόσωπος της κοινότητας των Τατζίκων, ο Καρομάτ Σαρίποφ.

«Επρόκειτο για ανθρώπους από το Τατζικιστάν, που εργάζονταν εδώ και 20 χρόνια στη Ρωσία (…). Μέλη του οργανωμένου εγκλήματος ήλθαν, απαιτούσαν να τους δώσουν το 10 έως 20% των εσόδων τους» επισήμανε ο Σαρίποφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την άρνηση των εργαζόμενων στο κοιμητήριο να υποκύψουν στον εκβιασμό.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι έπεσαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια των ταραχών, ενώ σύμφωνα με το ίδιο τα επεισόδια ξέσπασαν εξαιτίας μιας διαφοράς που προέκυψε σχετικά με το δικαίωμα εργασίας στον χώρο του κοιμητηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μόσχα νεκροταφείο ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ