«Φρένο» στις αφίξεις: Μόλις 14 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τελευταίο 24ωρο [πίνακας] - iefimerida.gr

«Φρένο» στις αφίξεις: Μόλις 14 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τελευταίο 24ωρο [πίνακας]

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραστικά έχουν μειωθεί οι αφίξεις των προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου, κάτι που προδίδουν και τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου.

Σύμφωνα με αυτά, μόλις 14 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά το τελευταίο 24ωρο. Την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου δεν υπήρξε καμία νέα άφιξη στη Χίο, ενώ στη Λέσβο καταγράφηκαν έξι νέες αφίξεις και στη Σάμο οκτώ.

Ομως, στα hotspot των τριών νησιών παραμένουν εγκλωβισμένα 7.091 άτομα. Συγκεκριμένα στη Μόρια στη Λέσβο βρίσκονται 3.767 άτομα, στη Χίο 2418 και στη Σάμο 906.

Επίσης περίπου 2.500 από τους 7.091 διαμένουν σε ανοικτές δομές στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευση 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Επιπλέον, εκτός hotspot ζουν άλλοι 164 πρόσφυγες στη Σάμο, όπου παραμένουν καθώς δεν θέλουν να μετακινηθούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, 80 άτομα που βρίσκονταν στο hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο δέχθηκαν να μεταφερθούν στην Κω σήμερα. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να μετακινηθούν 300 άτομα, ώστε να αποσυμφορηθεί το hotspot, αλλά ο αριθμός δεν συμπληρώθηκε, καθώς οι πρόσφυγες θέλουν να πάνε στον Πειραιά και όχι σε άλλο νησί, ενώ φοβούνται μήπως μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία.

«Φρένο» στις αφίξεις: Μόλις 14 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τελευταίο 24ωρο [πίνακας] | iefimerida.gr 0
«Φρένο» στις αφίξεις: Μόλις 14 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τελευταίο 24ωρο [πίνακας] | iefimerida.gr 1
«Φρένο» στις αφίξεις: Μόλις 14 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τελευταίο 24ωρο [πίνακας] | iefimerida.gr 2



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Λέσβος αφίξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ