Διπλασιάζονται οι εγγυήσεις προς την Τράπεζα της Ελλάδος - iefimerida.gr

Διπλασιάζονται οι εγγυήσεις προς την Τράπεζα της Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλασιάζεται από 30 δισ. σε 60 δισ.ευρώ το ποσό των εγγυήσεων που χορηγεί το ελληνικό Δημόσιο προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να μπορέσει να στηρίξει η ίδια μετέπειτα τις εμπορικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το 24h.gr, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή: «δέχθηκα, μετά από συζητήσεις με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ένα έγγραφο, με το οποίο με παρακαλεί να γίνει μια τροποποίηση στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Έτσι, το ποσό εγγυήσεων αυξάνεται από 30 σε 60 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, τα ποσά που εγκρίθηκαν για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος είναι 155 δισ. από τα οποία είναι ενεργοποιημένα παραπάνω από 106».

Ο κ. Βενιζέλος φρόντισε να διευκρινίσει, μετά από ερώτηση της Βάσως Παπανδρέου, ότι τα ποσά αυτά δεν εγγράφονται ούτε στο έλλειμμα, ούτε στο χρέος, δεν επιβαρύνεται ο πολίτης και δεν έχουν σχέση με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια «σύμβαση πίστης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ