Final-4: Απόψε οι δύο ημιτελικοί στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Final-4: Απόψε οι δύο ημιτελικοί στο Βερολίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει από χθες στο Βερολίνο. Φενέμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λοκομοτίβ Κούμπαν θα ψάξουν τα δύο εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Φαβορί για τον τελικό υπάρχουν. Οπως φυσικά και αουτσάιντερ, τα οποία μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια έχουν επιβεβαιώσει πως μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ δεν χωρούν προγνωστικά. Με αυτόν τον οδηγό θα επιχειρήσουν απόψε Λαμποράλ Κούτσα και Λοκομοτίβ Κούμπαν να αποκλείσουν τις Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα.

Πρώτα η μονομαχία των Ρώσων και των Ελλήνων

Δυο ομάδες της Ρωσίας στο παρκέ, δυο Έλληνες αντιμέτωποι στους πάγκους. Ο Δημήτρης Ιτούδης με την καλύτερη επίθεση της φετινής Ευρωλίγκας, καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν (19:00, ΕΡΤ 1, Novasports 1) του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος στα πλέι-οφ κατάφερε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα.

Η Λοκομοτίβ με το μισό μπάτζετ από την ΤΣΣΚΑ, διαθέτει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης φέτος, με τον Μπαρτζώκα να έχει ήδη κατακτήσει μια Ευρωλιγκα, το 2013 με τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά της η ΤΣΣΚΑ έχει μπάτζετ κοντά στα 35 εκατομμύρια ευρώ και αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως για πρώτη φορά δυο ομάδες της Ρωσίας θα τεθούν αντιμέτωπες σε ημιτελικό Final-4.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).

Ο Μπουρούσης απειλεί Ομπράντοβιτς και Σλούκα

Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας, η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει την Λαμποράλ Κούτσα (22:00, Novasports 1, ΕΡΤ 1). Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς γνωρίζει πως η τουρκική ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το ένα εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, ωστόσο η παρέα του Γιάννη Μπουρούση απέδειξε με την «σκούπα» απέναντι στον Παναθηναϊκό πως μόνο αμελετήεα ποσότητα δεν είναι.

Ο Ζοτς θα δώσει το «παρών» για 15η φορά σε Final-4 έχοντας κατακτήσει 8 φορές τον τίτλο ενώ έχει χάσει μόνο έναν τελικό. Το έμψυχο δυναμικό των Τούρκων δείχνει πληρέστατο σε όλες τις θέσεις ωστόσο οι Ισπανοί ελπίζουν στο μεγάλο μπαμ. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο τρεις φορές ως παίκτης, επιστρέφει στο Final-4 μετά από 10 χρόνια και ελπίζει ότι μπορεί να προκαλέσει... ταραχή στον Ομπράντοβιτς. Διαιτητές θα είναι ο δικός μας, Χρήστος Χριστοδούλου, μαζί με τους Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Βερολίνο μπάσκετ final-4
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ