ΔΝΤ για ενδεχόμενο Brexit: Θα προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα, για πολύ καιρό - iefimerida.gr

ΔΝΤ για ενδεχόμενο Brexit: Θα προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα, για πολύ καιρό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παρατεταμένη περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας θα οδηγούσε τη βρετανική οικονομία ενδεχόμενο Brexit, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ αναφέρει στην ολοκλήρωση του τακτικού ελέγχου της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι μια απόφαση υπέρ της αποχώρησης θα μπορούσε να «προκαλέσει μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας, οδηγώντας σε αστάθεια τις χρηματοπιστωτικές αγορές και σε πλήγμα της παραγωγής». Τονίζει ακόμη ότι υπάρχει ο κίνδυνος το Λονδίνο να χάσει το ρόλο του ως παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο.

Μια ξαφνική παύση στις επενδύσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως αυτός των εμπορικών ακινήτων και ο χρηματοοικονομικός τομέας, θα μπορούσε να επιδεινώσει το έλλειμμα-ρεκόρ στις τρέχουσες συναλλαγές της Βρετανίας, ανέφερε το ΔΝΤ.

«Τέτοιου είδους αντιδράσεις της αγοράς θα μπορούσαν απότομα να συρρικνώσουν την οικονομική δραστηριότητα, οδηγώντας περαιτέρω πτωτικά τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο», ανέφερε το Ταμείο.

Οι προειδοποιήσεις περιλαμβάνονται σε ετήσια έκθεση του Ταμείου για τη βρετανική οικονομία.

Η Κριστίν Λαγκάρντ

Το πλήγμα στη βρετανική οικονομία εάν η χώρα ταχθεί υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι από «πολύ κακό έως πάρα πολύ κακό» δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ανάλογα με το ποια σενάρια λαμβάνονται υπόψη, θα είναι πολύ κακό έως πάρα, πολύ κακό», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ