Ντάισελμπλουμ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά η συζήτηση για το χρέος - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά η συζήτηση για το χρέος

SOOC/Aris Oikonomou
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελπίδα πως η Αθήνα θα οριστικοποιήσει τις περικοπές δαπανών και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται μέχρι το Eurogroup της 24ης Μαίου, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Θα ήθελα στο επόμενο Eurogroup να έχουν μια πλήρη και επίσημη συμφωνία για τα πάντα», δήλωσε στο Reuters.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, θέλει να δει τελικές λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού, του φορολογικού, του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων αλλά και του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης.

Αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως το σενάριο που έχει αποκλειστεί από το Eurogroup είναι το «κούρεμα», χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το καλό πράγμα με το Eurogroup είναι ότι υπάρχουν πολύ (λίγες) κόκκινες γραμμές, πολύ μικρές περιοχές που δεν πάμε. Το μοναδικός μεγάλο ‘δεν πάμε’ είναι το ‘κούρεμα’ της ονοματικής αξίας».

Αυτό που ανέφερε, σχετικά με τις μεθόδους ελάφρυνσης, είναι πως μέχρι το 2018 μια λύση θα ήταν τα ακριβά δάνεια να αντικατασταθούν με φθηνότερα.

Ο Ολλανδός υπουργός τάχθηκε υπέρ του να γίνει τώρα συζήτηση για το χρέος, πριν τη λήξη του μνημονίου το 2018.

«Πρέπει να κάνουμε τώρα τη συζήτηση για το τι θα πρέπει να κάνουμε το 2018, εφόσον η Ελλάδα τηρεί πλήρως το πρόγραμμα [...] Προτιμώ να το συζητήσω τώρα και να δώσουμε μία καθαρότητα, από το να έχουμε αβεβαιότητα για τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ