Μεγαλύτερες αποζημιώσεις για τα θύματα της επίθεσης στις Βρυξέλλες -Εως 125.000 ευρώ - iefimerida.gr

Μεγαλύτερες αποζημιώσεις για τα θύματα της επίθεσης στις Βρυξέλλες -Εως 125.000 ευρώ

(ΑΠΕ/ EPA/ ALEXANDER SCHIPPERS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες και οι οικογένειές τους θα λάβουν περισσότερα χρήματα ως αποζημίωση και με ταχύτερες διαδικασίες.

Αυτό προβλέπουν οι κανονισμοί που ψήφισε την Τρίτη η επιτροπή Δικαιοσύνης του βελγικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τα οποία επικαλείται το Politico. Πλέον, τα θύματα, ή οι συγγενείς τους σε περίπτωση θανάτου, θα λάβουν αυτόματα οικονομική βοήθεια σε περίπτωση τραυματισμού ή ψυχολογικής επιβάρυνσης εξαιτίας ενέργειας που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική επίθεση, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τα δικαστήρια.

Επίσης, το μέγιστο της αποζημίωσης θα αυξηθεί στα 125.000 ευρώ. Επίσης, η κυβέρνηση σκοπεύει να χορηγήσει στα θύματα σύνταξη και θα τους επιστρέψει τα χρήματα που δαπάνησαν ως ιατρικά κόστη. Οι συγγενείς επίσης θα λάβουν αποζημίωση, σε περίπτωση που μέλη της οικογένειάς τους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση.

Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα πρέπει βέβαια πρώτα να λάβουν την έγκριση του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ