Αλταφάζ: Υπογράψτε κ. Σαμαρά, για την 6η δόση - iefimerida.gr

Αλταφάζ: Υπογράψτε κ. Σαμαρά, για την 6η δόση

Αμαντέου Αλταφάζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγγραφες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας για την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου περιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλταφάζ είπε ότι η ευρωζώνη περιμένει έγγραφες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ότι θα τηρηθούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, που αρνείται να προσυπογράψει την έγγραφη δέσμευση όπως ζητεί η ευρωζώνη, ο κ. Αλταφάζ εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά αυτές τις δεσμεύσεις ώστε οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης να είναι βέβαιες ότι η Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της, ανεξάρτητα από το τί θα συμβεί στις εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν υπογράμμισε ακόμα ότι η χώρα μας εξαρτάται από τη διεθνή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι χρειάζεται την 6η δόση για να καλύψει τις ανάγκες της τον Δεκέμβριο.

Μπαγί: Περιμένουμε έγγραφες δεσμεύσεις για την 6η δόση

Αντίστοιχη δήλωση για τις έγγραφες δεσμεύσεις έκανε σήμερα και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί. Ειδικότερα, ο κ. Μπαγί τόνισε ότι η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων είναι απαραίτητος όρος για την καταβολή της 6ης δόσης, ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι ελληνικές αρχές θα παράσχουν τις απαιτούμενες δεσμεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Μιχελάκης: Δεν θα βάλει υπογραφή ο Σαμαράς

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επαναλάμβανε στην Αθήνα ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα βάλει υπογραφή όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι καθως, όπως δήλωσε, έχει κάνει »πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης». Οι πέντε αυτές ενέργειες, σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη είναι:

  • η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
  • η ομιλία του στο Κοινοβούλιο,
  • η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου,
  • η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και
  • η ενημέρωση των συναδέλφων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

«Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» τόνισε o κ. Μιχελάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ