Βραζιλία: Η Ρούσεφ άδειασε το γραφείο της και περιμένει να μάθει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη - iefimerida.gr

Βραζιλία: Η Ρούσεφ άδειασε το γραφείο της και περιμένει να μάθει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ έχει αφαιρέσει προσωπικές φωτογραφίες και αδειάσει τα ράφια στο γραφείο της στον τρίτο όροφο του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο, ένδειξη ότι μπορεί να έχει παραδοθεί στην πιθανότητα να χάσει τη δουλειά της, μετά από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Γερουσία σήμερα.

Σε μια συνάντηση που μπορεί να είναι η τελευταία της ως πρόεδρος η Ρουσέφ δέχθηκε τον γενικό γραμματέα της Οργάνωσης των Αμερικανικών Κρατών χθες, καθώς η ασφάλειά της προσπαθούσε να εμποδίσει τους φωτογράφους από το να απαθανατίσουν τα σημάδια μιας επικείμενης αναχώρησης.

Παρότι δικηγόροι της ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, την παραμονή της ψηφοφορίας στη Γερουσία, να ακυρώσει τη διαδικασία παραπομπής της σε δίκη. Ένας σύμβουλός της είπε σε προσωπική συνομιλία ότι η αριστερή ηγέτης αναμένει να λάβει αύριο (Πέμπτη) την επίσημη ανακοίνωση ότι οι κατηγορίες εναντίον της για παραποίηση στοιχείων του προϋπολογισμού ανακαλούνται.

Η ειδική συνεδρίαση της Γερουσίας, η οποία αναμένεται να εγκρίνει την παραπομπή της Ρουσέφ, μπορεί να τελειώσει μέχρι και αργά σήμερα. Εάν παραπεμφθεί, θα παυθεί από τα καθήκοντά της για διάστημα έως και έξι μηνών, όσο θα διαρκέσει η δίκη της.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μικέλ Τεμέρ θα την αντικαταστήσει κατά το διάστημα αυτό. Εάν η απόφαση είναι καταδικαστική, η Ρουσέφ θα παυθεί οριστικά από τα καθήκοντά της.

Εάν ψηφιστεί η παραπομπή της, η Ρουσέφ θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην επίσημη κατοικία της, το μέγαρο Αλβοράδα με προσωπικό 300 ατόμων όσο διαρκεί η δίκη της.

Στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου επικρατούσε μια μελαγχολική ατμόσφαιρα. Παρά το άδειο της γραφείο όμως, η Ρουσέφ συνεχίζει τις δημόσιες εμφανίσεις της και τα ταξίδια της όπως πριν. Όταν ερωτήθηκε από σύμβουλο αν θα έφερνε σε πέρας ένα προγραμματισμένο ταξίδι της, η Ρούσεφ είπε, "Τί άλλο να κάνω; Να σταματήσω να κυβερνώ; Εξακολουθώ να είμαι πρόεδρος".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βραζιλία Ντίλμα Ρούσεφ γραφείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ