Αισιοδοξία από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για συμφωνία σε 2 εβδομάδες και συμμετοχή του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Αισιοδοξία από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για συμφωνία σε 2 εβδομάδες και συμμετοχή του ΔΝΤ

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Eurogroup της Δευτέρας άφησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αισιόδοξη αίσθηση, σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα όσα είπαν βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), που συμμετείχαν στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ακόμη, ο Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε αισιόδοξος και για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ίδιες πηγές στο Reuters.

Πάντως, σε εκδήλωση της Handelsblatt το βράδυ της Τρίτης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο να γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Η χώρα ήδη έχει απελευθερωθεί για δέκα χρόνια από το βάρος του χρέους. Αν υπάρξει θέμα βιωσιμότητας μεσοπρόθεσμα, θα δούμε το θέμα. Ομως τώρα δεν υπάρχει ανάγκη», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι ο μέσος όρος ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας είναι τα 31 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ΔΝΤ συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ