Eurovision 2016: Σκάνδαλο με το φαβορί του θεσμού – Η γκάφα της Ρωσίας - iefimerida.gr

Eurovision 2016: Σκάνδαλο με το φαβορί του θεσμού – Η γκάφα της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία είναι το μεγάλο φαβορί για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, αλλά έμελλε να πρωταγωνιστήσει σε ένα μίνι-σκάνδαλο λίγες ώρες πριν τον 1ο ημιτελικό.

Το 50% της βαθμολογίας κάθε χώρας που ψηφίζει προέρχεται από μία πενταμελής επιτροπή. Οι συγκεκριμένοι κριτές παρακολουθούν την γενική πρόβα και βάζουν την βαθμολογία τους, η οποία δεν αποκαλύπτεται μέχρι το τέλος του τελικού της Eurovision.

Η κριτική επιτροπή της Ρωσίας όμως έκανε... γκάφα και ένα από τα μέλη της αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά τις πρόβες!

Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, η κριτής αποκαλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση της συμμετοχής της Ολλανδίας και της Αρμενίας μέσα από το κλειστό δορυφορικό κύκλωμα, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της EBU. Ύστερα, φανερώνει μέρος της βαθμολογίας της, όπου φαίνεται να είναι υπέρ του «Slow Down» και των «Argo» που προηγήθηκαν - κάτι που επίσης απαγορεύεται από τους υπευθύνους της Eurovision.

Πλέον, αναμένεται να δούμε την στάση της EBU (σ.σ Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) καθώς το συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει σωρεία παραβάσεων των κανονισμών.

Με ένα tweet της όμως οι υπεύθυνοι της παραγωγής έγραψαν: «Εξετάζονται οι αναφορές σχετικά με το βίντεο της ρωσικής κριτικής επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες την Τρίτη το απόγευμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurovision 2024 σκάνδαλο ΡΩΣΙΑ διαγωνισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ