«Μεγάλος Αδελφός» για κάθε ευρώ που φεύγει στο εξωτερικό - iefimerida.gr

«Μεγάλος Αδελφός» για κάθε ευρώ που φεύγει στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολες οι τράπεζες ελληνικές και ξένες, ακόμη και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν την γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για κάθε κίνηση λογαριασμού, κάθε επιταγή, κάθε πληρωμή κάρτας (πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης) από την Ελλάδα προς το εξωτερικό είτε πρόκειται για φυσικό πρόσωπο είτε για εταιρεία.

Οπως σημειώνεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου που κατατέθηκε στη Βουλή σε απάντηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Σκραφνάκη η διαβίβαση των στοιχείων αυτών γίνεται ηλεκτρονικά, με τη χρήση διαδικτύου, σε μηνιαία βάση, έως την 20η ημέρα του επόμενου μήνα από το σημείο αναφοράς.

«Το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει περιπτώσεις όπου το ύψος των κεφαλαίων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κατ' έτος, ανεξάρτητα του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα», τονίζει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει ότι «οι ανωτέρω διατάξεις συνιστούν ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια να διαπιστωθεί γενικά η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής».

Μετά τον έλεγχο των ως άνω στοιχείων και την απόκτηση της σχετικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας, είναι αυτονόητο, προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός, ότι θα προχωρήσουμε στη συνέχεια και στην ανάπτυξη και άλλων μηχανισμών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ