Ερντογάν: Μαύρη κωμωδία το κήρυγμα της Ευρώπης στην Τουρκία για την τρομοκρατία - iefimerida.gr

Ερντογάν: Μαύρη κωμωδία το κήρυγμα της Ευρώπης στην Τουρκία για την τρομοκρατία

(ΑΠΕ/ EPA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τις ευρωπαϊκές χώρες ότι είναι «παράδεισος» για τις πολιτικές πτέρυγες των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «μαύρη κωμωδία» το γεγονός ότι η Ευρώπη κάνει κήρυγμα στην Τουρκία, για να αλλάξει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους της. Την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΕ ζήτησε από τα μέλη της να χορηγήσουν απελευθέρωση βίζας στους Τούρκους, με αντάλλαγμα τη βοήθεια της Αγκυρας στην προσφυγική κρίση. Παράλληλα όμως ανέφερε ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει κάποιους νόμους, μεταξύ άλλων ευθυγραμμίζοντας αυτούς που αφορούν την τρομοκρατία με τα στάνταρντ της ΕΕ.

Σε ομιλία του στην Αγκυρα, ο Ερντογάν είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει πρώτα τους νόμους της για την τρομοκρατία, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει η Ευρώπη να τηρήσει την υπόσχεσή της για την απελευθέρωση της βίζας, το αργότερο έως τον Οκτώβριο.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν παράδεισος για τις πολιτικές πτέρυγες των τρομοκρατικών οργανώσεων. Οταν συμβαίνει αυτό, είναι σαν μαύρη κωμωδία το γεγονός ότι η ΕΕ επικρίνει τη χώρα μας για τον ορισμό της τρομοκρατίας», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters. «Πρώτα από όλα, περιμένουμε οι χώρες της ΕΕ να διορθώσουν τους δικούς τους νόμους, που στηρίζουν την τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν ΕΕ τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ