Μαγεία: Κολυμπώντας στα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Μαγεία: Κολυμπώντας στα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αποστολή για εξερεύνηση του βυθού για το 2016, του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), στην περιοχή της Αρκαδίας.

Το κάμπινγκ "Ζαρίτσι" ήταν ο τόπος διαμονής και οργάνωσης της αποστολής όπου η αποστολή βρέθηκε για δύο ημέρες. Ο σκοπός της ήταν να εξερευνηθούν υποβρύχια σπήλαια αλλά και να εντοπιστούν σπήλαια στη στεριά, στην περιοχή του Τυρού.

Μαγεία: Κολυμπώντας στα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε μερική εξερεύνηση και χαρτογράφηση στο υποβρύχιο σπήλαιο “Χερσαίο Ρήγμα”, πλησίον του Αρκαδικού Χωριού. Το μέγιστο βάθος εξερεύνησης έφτασε τα 53 μέτρα και η κατάδυση είχε διήρκεσε 48 λεπτά.

Μαγεία: Κολυμπώντας στα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Την δεύτερη ημέρα έγινε συνέχεια της εξερεύνησης στο "Χερσαίο Ρήγμα". Η κατάδυση είχε διάρκεια 71 λεπτά και όπου το μέγιστο βάθος του σπηλαίου μέχρι στιγμής ξεπερνάει τα 55μέτρα.

Μαγεία: Κολυμπώντας στα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός Όμιλος είναι ένας φορέας που εκπαιδεύει και παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα ελληνικά σπήλαια, είναι φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι πόροι του εξασφαλίζονται από τις συνδρομές των μελών του. Συνεργάζεται χωρίς αμοιβή, με τις αρμόδιες αρχές, για την προστασία και μελέτη των ελληνικών σπηλαίων και αναφέρεται σ' αυτές για τα ζητήματα που προκύπτουν.

Μαγεία: Κολυμπώντας στα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Μαγεία: Κολυμπώντας στα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας [βίντεο] | iefimerida.gr 4
Μαγεία: Κολυμπώντας στα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας [βίντεο] | iefimerida.gr 5

Πηγή Φωτό & βίντεο: kalimera-arkadia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βυθός Αρκαδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ