Deutsche Bank: Μάλλον αποφύγαμε μια νέα ελληνική κρίση- Αλυτα ακόμη σοβαρά ζητήματα - iefimerida.gr

Deutsche Bank: Μάλλον αποφύγαμε μια νέα ελληνική κρίση- Αλυτα ακόμη σοβαρά ζητήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις αποφάσεις του Eurogroup στο να αποφευχθεί μια νέα ελληνική κρίση ωστόσο απομένουν πολλές εκκρεμότητες σε βασικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Την επισήμανση αυτή κάνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank σε σημείωμά τους με το οποίο σχολιάζουν το χθεσινό Eurogroup. «Μετά από την στασιμότητα των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της τους τελευταίους μήνες, χθες το ΔΝΤ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και η ελληνική κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για μια πορεία προς τα εμπρός η οποία φαίνεται πως είναι εφαρμόσιμη και έτσι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο» σημειώνεται.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της DB George Saravelos , το ΔΝΤ έκανε μία σημαντική υποχώρηση, που επέτρεψε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Το Ταμείο έχει αποδεχθεί μια πιο ήπια εκδοχή του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων έκτακτης ανάγκης, με την ελληνική πλευρά τώρα να συμφωνεί να ψηφιστεί ένας ασαφής κόφτης δαπανών ο οποίος θα επιβάλλει προσωρινές περικοπές δαπανών κάθε χρόνο που ο δημοσιονομικός στόχος δεν έχει επιτευχθεί.

Επίσης, συμφωνήθηκε και ένα παρόμοιο, ηπιότερο πακέτο μέτρων για το χρέος το οποίο συμπεριλαμβάνει βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις, τονίζει η Deutsche Bank.

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, μια σειρά από βασικά ζητήματα εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, αλλά σίγουρα οι αποφάσεις του Eurogroup είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός έτσι ώστε να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Deutsche Bank Eurogroup εκκρεμότητες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ