Κομισιόν: Πρώτα η νομοθέτηση και των υπολοίπων μέτρων και μετά η δόση - iefimerida.gr

Κομισιόν: Πρώτα η νομοθέτηση και των υπολοίπων μέτρων και μετά η δόση

Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη νομοθέτηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη νομοθέτηση των προαπαιτουμένων μέτρων τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.

«Μαζί με την ψήφιση (την Κυριακή) της σημαντικής νομοθεσίας από την ελληνική Βουλή, το πεδίο έχει πλέον τεθεί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την πρώτη αξιολόγηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αννίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως και μετά την νομοθέτηση των προαπαιτουμένων το Eurogroup θα είναι «έτοιμο να υποστηρίξει την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

«Στο χθεσινό Eurogroup σημειώθηκε σημαντική πρόοδος προς την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», είπε, ακόμη.

Παράλληλα, επανέλαβε πως η Κομισιόν θα συμβάλλει με την τεχνογνωσία της σε ό,τι αφορά το χρέος, ωστόσο, το ζήτημα εναπόκειται στον ESM και τους πιστωτές.

Οσον αφορά το ΔΝΤ, παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup, στην οποία αναφέρεται πως «μαζί με τη συμφωνία και την εφαρμογή της δέσμης μέτρων, αυτή η συμφωνία για το χρέος και οι επαρκείς διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν Eurogroup χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ