Αφγανοί ισλαμιστές σχεδίαζαν επίθεση σε Λονδίνο και Ρώμη -Το σχέδιό τους - iefimerida.gr

Αφγανοί ισλαμιστές σχεδίαζαν επίθεση σε Λονδίνο και Ρώμη -Το σχέδιό τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο Αφγανοί, ηλικίας 23 και 29 ετών ετέθησαν υπό προσωρινή κράτηση από την ιταλική δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τους Χακίμ Νασίρι και Γκουλιστάν Χαμαζάι, οι οποίοι είχαν λάβει άδεια παραμονής στην Ιταλία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι δύο Αφγανοί είχαν δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο δικτύου που δρούσε στην Ιταλία, τη Γαλλία και στο Βέλγιο, που ήταν σε άμεση και λειτουργική σχέση με την τζιχαντιστική οργάνωση Isis.

Στα κινητά τους βρέθηκαν φωτογραφίες από το Λονδίνο και την Ρώμη. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Αιώνια Πόλη, οι Αφγανοί είχαν μεταβεί στους αρχαιολογικούς χώρους του Κολοσσαίου και του Τσίρκο Μάσιμο. Κάτι που, σύμφωνα με πηγές τις ιταλικής δικαιοσύνης, μπορεί να θεωρηθεί ένδειξη ότι υπήρχε πρόθεση να οργανωθεί τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στο Λονδίνο, οι δυο Αφγανοί είχαν φωτογραφήσει εμπορικά κέντρα, καταστήματα και εσωτερικούς χώρους διαμερισμάτων. Ο αρμόδιος δικαστικός θα πρέπει να αποφασίσει τώρα αν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να μετατραπεί η προσωρινή κράτηση σε φυλάκιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αφγανοί Ιταλία Ρώμη Λονδίνο Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ