«Αστακός» οι Κάννες ενόψει του Φεστιβάλ -Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα - iefimerida.gr

«Αστακός» οι Κάννες ενόψει του Φεστιβάλ -Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα

Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φρούριο έχουν μετατραπεί οι Κάννες ενόψει του κινηματογραφικού Φεστιβάλ, καθώς η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρό κίνδυνο επίθεσης.

Τα μέτρα ασφαλείας για το Φεστιβάλ, που ξεκινά την Τετάρτη, είναι δρακόντεια με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ να τονίζει πως η Γαλλία είναι στόχος χτυπήματος.

«Λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ κινηματογράφου, επισκέφθηκα την πόλη για να ελέγξω τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ, είμαστε (...) αντιμέτωποι με μια απειλή που είναι υψηλότερη από ποτέ», επεσήμανε ο υπουργός.

«Ενάντια σε έναν εχθρό που είναι αποφασισμένος να επιτεθεί οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να είμαστε σε ύψιστη επαγρύπνηση κάθε στιγμή», προσέθεσε.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Στις Κάννες, λοιπόν, από τις 11 μέχρι και τις 22 Μαΐου, θα βρίσκονται πέρα από αστέρες του κινηματογράφου, 400 πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας, εκατοντάδες αστυνομικοί, αλλά και μονάδες των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν, εάν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κάννες αστυνομία Μπερνάρ Καζνέβ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ