Μόναχο: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και μαχαίρωνε περαστικούς -Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες - iefimerida.gr

Μόναχο: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και μαχαίρωνε περαστικούς -Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από επίθεση που έκανε ένας άντρας σε σταθμό στο Μόναχο, με το ένα από τα θύματα να χάνει τελικά τη ζωή του.

Η επίθεση έγινε στον σταθμό Grafing S - Bahnhof, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, και η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες που θέλουν τον άντρα, που συνελήφθη στο σημείο, να φωνάζει κατά την διάρκεια αυτής «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Μόναχο: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και μαχαίρωνε περαστικούς -Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες | iefimerida.gr 0

(Πηγή φωτο: br.de)

Οι αρχικές πληροφορίες μετέδιδαν ότι ο ένας από τους 4 τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, όπως αναφέρει όμως η Bild το ένα από τα θύματα τελικά κατέληξε.

Μόναχο: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και μαχαίρωνε περαστικούς -Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με το Skynews, υπήρχε σύγχυση γύρω από τον αριθμό των τραυματιών με την εκπρόσωπο της αστυνομίας να κάνει λόγο για 4 ή 5 επιβάτες. Από την άλλη βαυαρικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδιδε ότι 4 άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Πιστεύεται ότι όλα από τα θύματα είναι άντρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας του Μονάχου έδωσε εντολή να μην μεταδίδονται ειδήσεις σχετικά με το περιστατικό. Οι αρχές εργάζονται προκειμένου να ανακαλύψουντη ταυτότητα του δράστη. Πιστεύεται ότι το κίνητρό του μπορεί να ήταν «πολιτικό».

Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντισιτκής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Μόναχο: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και μαχαίρωνε περαστικούς -Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες | iefimerida.gr 2

Τι γνωρίζουμε για το δράστη

Το RT επικαλούμενο δηλώσεις πυροσβέστη στην εφημερίδα Merkur, αναφέρει ότι o δράστης που είναι νεαρός σε ηλικία, 27 χρονών, μαχαίρωσε στην πλάτη ένα άντρα που μοίραζε εφημερίδες.

Ο δράστης φέρεται να είναι Γερμανός πολίτης όπως είπε η δήμαρχος της πόλης Angelika Obermayr στην Sueddeutsche Zeitung. «Η ιδέα ότι οι άνθρωποι μπαίνουν στο σταθμό ή μοιράζουν εφημερίδες εκεί γίνονται μετά θύματα ενός μανιακού είναι απαίσια. Ας ελπίσουμε ότι θα αναρρώσουν τελείως», είπε η δήμαρχος που δήλωσε ευγνώμων από τη γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας, των γιατρών και των πυροσβεστών.

Αυτή τη στιγμή η πρόσβαση στο σταθμό έχει απαγορευτεί και η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους της.

Μόναχο: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και μαχαίρωνε περαστικούς -Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες | iefimerida.gr 3

(EPA /ANDREAS GEBERT)

Εισαγγελία: Η επίθεση έχει "εκ των προτέρων ισλαμιστικό" κίνητρο

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλο άνδρα έχει "εκ των προτέρων ισλαμιστικό" κίνητρο.

"Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί", είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, "ένας νεαρός άνδρας", συνελήφθη και "δεν είναι πολύ συνεργάσιμος". Ο άνδρας αυτός "μοίρασε μαχαιριές γύρω του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.

Μόναχο: Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και μαχαίρωνε περαστικούς -Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες | iefimerida.gr 4

(EPA /ANDREAS GEBERT)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μόναχο σταθμός μαχαίρι επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ