Οπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για να κλείσει συμφωνία με σκληρά μέτρα -Κερασάκι το χρέος - iefimerida.gr

Οπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για να κλείσει συμφωνία με σκληρά μέτρα -Κερασάκι το χρέος

Με αντάλλαγμα τη συζήτηση για το χρέος η κυβέρνηση προχώρησε σε γενναίες υποχωρήσεις, υιοθετώντας μία σειρά από σκληρά μέτρα αλλά και την απαίτηση των δανειστών για την ενεργοποίηση του «κόφτη» δαπανών, σε περίπτωση που καταγράφονται δημοσιονομικές αποκλίσεις.

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την « προσυμφωνία για συμφωνία» έχει αλλάξει κατά πολύ πάντως σε σχέση με την κατήφεια που επικρατούσε όλες τις προηγούμενες μέρες. «Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πανηγυρίζουμε», έλεγαν αργά το βράδυ κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι μετά από πολύ καιρό το χθεσινό αποτέλεσμα «συνιστά μια μεγάλη ανακούφιση».

Επιπλέον, δεν άφηναν ασχολίαστο το γεγονός ότι «κάποιοι πόνταραν στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα και διαψεύστηκαν παταγωδώς», εκτοξεύοντας κατ´αυτό τον τρόπο βολές προς τη Νέα Δημοκρατία.

«Μια πολύ δύσκολη αξιολόγηση κλείνει-μια άλλη σελίδα ανοίγει»
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε χθες τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο στη 1 το μεσημέρι. Εκεί, αναμένεται να δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεών του ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα τον "οδικό χάρτη" της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες με στόχο την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας θα στείλει το μήνυμα ότι «κλείνει μια πολύ δύσκολη αξιολόγηση και ανοίγει μια άλλη σελίδα για τη χώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να σταθεί στο γεγονός ότι αυτή η διαπραγμάτευση είχε το αποτύπωμα των ελληνικών προτάσεων. Κλείνει χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, εστιάζοντας στο ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι στην απόφαση του eurogroup αποτυπώνεται ο ‘οδικός χάρτης’ για την ελάφρυνση του χρέους.

Ποιος θα τραβήξει το χαλί στο παρά πέντε
Σε κάθε περίπτωση, το παζλ της αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης.

Μέχρι τότε ,οι πιο ψύχραιμες φωνές- με δεδομένο ότι τις προσεχείς ημέρες θα έρθει στη Βουλή το πακέτο των έμμεσων φόρων και ο αυτόματος μηχανισμός-, παραδέχονται ότι τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα. «Το momentum όμως, είναι πιο δυνατό ακόμα και από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Οπότε ποιος θα τραβήξει το χαλί στο παρά πέντε;» διερωτώνται χαρακτηριστικά και εμφανίζονται βέβαιοι για τη στήριξη των βουλευτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΩΔΥΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μέτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ