Τετ α τετ Τσακαλώτου- Σόιμπλε πριν το Eurogroup - iefimerida.gr

Τετ α τετ Τσακαλώτου- Σόιμπλε πριν το Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε είχε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση ενόψει του Eurogroup.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσήλθε πρώτος στο κτίριο των Βρυξελλών ενώ λίγα λεπτά μετά, περίπου στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ακολούθησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ωστόσο δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ξεκινήσουν σήμερα συνομιλίες για την αναδιαμόρφωση (reprofiling) του ελληνικού χρέους ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το κόστος της μελλοντικής ετήσιας εξυπηρέτησής του για την Ελλάδα, παρά την αντίθεση της Γερμανίας, που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καμία ελάφρυνση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χθεσινή ψήφιση των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό από την ελληνική βουλή δεν μπορεί από μόνη της να "ξεκλειδώσει” την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Γερμανία πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς ελάφρυνση του χρέους, καθώς δεν καλείται να εξυπηρετήσει το χρέος της μέχρι το 2022, οπότε λήγει η περίοδος χάριτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σόιμπλε Τσακαλώτος Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ