Οικονομολόγοι: Θα δανειζόμαστε για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές - iefimerida.gr

Οικονομολόγοι: Θα δανειζόμαστε για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οχι μόνο ελάχιστα χρήματα παραμένουν στον φορολογούμενο από τις εισφορές και τους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά σε πολλές περιπτώσεις μηδενίζονται όλα τα κέρδη.

«Ακόμα επαχθέστερο για τους οικονομολόγους και το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών είναι το νέο σύστημα υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών επιβαρύνσεων, που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας σημείωνοντας ότι «είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο μένουν ελάχιστα χρήματα στο φορολογούμενο, αλλά μηδενίζονται και τα όποια κέρδη προκύπτουν αναγκάζοντάς τον να βάλει και από την τσέπη του, μόνο και μόνο για να είναι συνεπής στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία. και προσθέσε:

Ποιος από τους εμπνευστές των διατάξεων, αλλά και τους 153 βουλευτές, που τις υπερψήφισαν, θεωρεί ότι η εξίσωση βγαίνει;

Με ποια λογική το Δημόσιο θεωρεί πως ό,τι έχει τιμολογηθεί, έχει ταυτόχρονα εισπραχθεί;

Έχει η κυβέρνηση έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να διερευνήσουν τη δυνατότητα χορήγησης ειδικών, πλέον, δανείων στους ελεύθερους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων υποχρεώσεών τους;»

Το Οικονομικό Επιμελητήριο καλεί για άλλη μια φορά τους βουλευτές οικονομολόγους, που υπερψήφισαν τις διατάξεις, να εξηγήσουν τη λογική της θετικής τους ψήφου, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα παραδείγματα που παραθέτει:

Περίπτωση 1

Οικονομολόγοι: Θα δανειζόμαστε για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές | iefimerida.gr 0

Περίπτωση 2

Οικονομολόγοι: Θα δανειζόμαστε για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές | iefimerida.gr 1

Περίπτωση 3

Οικονομολόγοι: Θα δανειζόμαστε για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές | iefimerida.gr 2

Περίπτωση 4

Οικονομολόγοι: Θα δανειζόμαστε για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ