Τα Μετέωρα και ο Όλυμπος γίνονται «ψηφιακά» - iefimerida.gr

Τα Μετέωρα και ο Όλυμπος γίνονται «ψηφιακά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Μετέωρα γίνονται «ψηφιακά», καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδιάζει ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μέσω του προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης το οποίο περιλαμβάνει πόρους ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα προωθείται η ιδέα δημιουργίας Πλανηταρίου στην Ελασσόνα για την προβολή του Ολύμπου.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται, όπως σημειώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η καθολική παρουσίαση και περιήγηση στον «κόσμο» των Μετεώρων και η δυνατότητα «ολοκληρωμένης ξενάγησης», ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας λόγω της γεωμορφολογικής ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής (ιδιαιτέρα για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία -ΑΜΕΑ).

Μέσα από την ψηφιοποίηση, το κοινό θα μπορεί να έρθει σε επαφή με τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της περιοχής μέσα από συμπληρωματικά και καινοτόμα μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προωθείται η ιδέα να δημιουργηθεί «πλανητάριο» και στην Ελασσόνα, που θα «ξεναγεί» τους επισκέπτες ψηφιακά, στο μυθικό βουνό του Ολύμπου αλλά και στην ιστορία του.

Η εν λόγω πρόταση αφορά τη δημιουργία «Πλανηταρίου» σε περιοχή που ήδη έχει βρεθεί στην Ελασσόνα και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους επισκέπτες για την μυθική ιστορία του ιστορικού βουνού μέσα από εικονικές πλατφόρμες που θα κάνουν συγχρόνως επεξήγηση των μύθων που συνοδεύουν το βουνό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ