Γεννηματά: Πρόθυμος συνομιλητής των πιο ακραίων ο Τσίπρας -Εχει γίνει δεξί χέρι του Σόιμπλε - iefimerida.gr

Γεννηματά: Πρόθυμος συνομιλητής των πιο ακραίων ο Τσίπρας -Εχει γίνει δεξί χέρι του Σόιμπλε

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κάθε λέξη αυτού του νομοσχεδίου, είναι απέναντι στον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε», είπε η Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως δεξί χέρι του Σόιμπλε και πρόθυμο συνομιλητή των πιο ακραίων της Ευρώπης, στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο.

«Τι κάνετε απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις ΔΝΤ; Εχετε γίνει ο πιο πρόθυμος συνομιλητής των πιο ακραίων εταίρων. Γονατίστε όσο θέλετε αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα», τόνισε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για απομείωση του δημόσιου χρέους.

«Μαθαίνουμε ότι η μείωση αυτή θα συνοδευτεί με μόνιμο μηχανισμό επιτήρησης. Θα εκπληρωθεί δηλαδή το όνειρο του Σόιμπλε που έχετε γίνει το δεξί του χέρι. Πού καταλήξατε με αυτή την σκληρή διαπραγμάτευση; Μέτρα κάβα ή μνημόνιο για πάντα. Αυτές είναι οι επιλογές που εξασφαλίσατε. Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη», τόνισε, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση να μην περιμένει στήριξη από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Η δήθεν ηρωική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δημιούργησε κόστος 12,5 δισ. ευρώ μέτρων» είπε σε άλλο σημείο και υποστήριξε για το ασφαλιστικό «κάθε λέξη αυτού του νομοσχεδίου είναι απέναντι από τον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε».

«Οι φορολογικές επιβαρύνσεις φθάνουν στο 1,25% του ΑΕΠ. Υποσχεθήκατε αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, στην συνέχεια η "κόκκινη γραμμή" έπεσε στα 9.100 με τον Τσακαλώτο να λέει ότι θα παραιτηθεί και θα καταψηφίσει αν κατέβει. Τώρα μας μιλά για μεγάλη επιτυχία στα 8.600 ευρώ. Ο λόγος σας συμβόλαιο», υπογράμμισε ακόμη.

Η κ. Γεννηματά σχολίασε και την ομιλία του κ. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ήταν ομιλία πανικόβλητου πρωθυπουργού λόγω της λαϊκής κατακραυγής. Επέλεξε να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ γιατί γνωρίζει ποιος είναι ο αντίπαλός του σήμερα που ο ίδιος χρεοκοπεί. Οι πολίτες που παραπλανήθηκαν επιστρέφουν στο τόπο τους. Τους αριβίστες να τους κρατήστε σας τους χαρίζουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ