Παράταση Κατρούγκαλου για το αγγελιόσημο και τις συντάξεις των ενστόλων - iefimerida.gr

Παράταση Κατρούγκαλου για το αγγελιόσημο και τις συντάξεις των ενστόλων

(SOOC/ NICK PALEOLOGOS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε δεκτές μεταβατικές διατάξεις, που δίνουν παράταση για το αγγελιόσημο και τις ρυθμίσεις που αφορούν τις συντάξεις των ενστόλων.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας έκανε δεκτές δύο μεταβατικές διατάξεις για την αντικατάσταση του αγγελιόσημου ως πόρο του ΕΔΟΕΑΠ. Η ρύθμιση θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου του 2016, κάτι που αποτελεί «παρέκκλιση από τη μνημονιακή δέσμευση», όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμη, μεταβατική περίοδος προβλέπεται και για την έναρξη ισχύος των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων στα Σώματα Ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις από την 1η Ιουλίου αφού, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, μέχρι τότε θα έχει καταρτιστεί νέο ειδικό μισθολόγιο για εκείνους.

Τέλος, έγινε δεκτό το αίτημά τους η σύνταξη λόγω θανάτου να δίνεται με τους ίδιους όρους που δίδεται και σύνταξη λόγω ανικανότητας που ως τώρα διαφέρουν και «είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο κατά την άσκηση καθηκόντων τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κατρούγκαλος αγγελιόσημο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ