Κιμ Γιονγκ Ουν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά μας αν δεν απειληθούμε - iefimerida.gr

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά μας αν δεν απειληθούμε

(ΑΠΕ/ EPA/ RODONG SINMUN)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δοκιμές της Βόρειας Κορέας δημιουργούν ανησυχία στον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά ο ηγέτης της δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα, αν δεν απειληθεί η κυριαρχία της από άλλους με τα ίδια μέσα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε παράλληλα πρόθυμος να ομαλοποιήσει τις εχθρικές σχέσεις που έχει με άλλες χώρες, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας. Η χώρα θα εκπληρώσει πιστά την υποχρέωσή της για τη μη διάδοση των πυρηνικών και τον αγώνα για τον τερματισμό της συσσώρευσής τους στον κόσμο, δήλωσε ο ηγέτης της Β. Κορέας, στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, το πρώτο που γίνεται μετά από 36 χρόνια.

«Ως υπεύθυνη χώρα με πυρηνικά, δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα όπλα μας εκτός αν η κυριαρχία μας τεθεί υπό αμφισβήτηση από εχθρικές, επιθετικές δυνάμεις με πυρηνικά», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το KCNA, ενώ δεσμεύθηκε ότι το κόμμα και η κυβέρνηση «θα βελτιώσει και θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις με εκείνες τις χώρες που σέβονται την κυριαρχία της Β. Κορέας και είναι φιλικές απέναντί της, παρότι υπήρξαν εχθρικές στο παρελθόν».

Τα λεγόμενα του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχονται τη στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για πέμπτη πυρηνική δοκιμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ