Ο Ερντογάν σκληραίνει τη στάση του: Δεν θα συμμορφωθούμε για τη βίζα - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν σκληραίνει τη στάση του: Δεν θα συμμορφωθούμε για τη βίζα

(φωτογραφία: AP/Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληραίνει την στάση του ο Ερντογάν απέναντι στην Ευρώπη, μια μόλις ημέρα μετά και την ανησυχητική για την Ένωση καρατόμηση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, απορρίπτοντας τις συστάσεις της ΕΕ για τη διευθέτηση του θέματος της βίζας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι «Εμείς θα τραβήξουμε τον δρόμο μας και η ΕΕ τον δικό της», υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τρομοκρατίας και δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει τον αντί-τρομοκρατικό της νόμο.
Η απάντηση του Ερντογάν έρχεται μετά και τις συστάσεις των Ευρωπαίων για αλλαγές στην νομοθεσία της ώστε να εναρμονιστεί με αυτή των Ευρωπαίων και αυτοί με τη σειρά τους να καταργήσουν την ταξιδιωτική βίζα για τους Τούρκους πολίτες, ένα πάγιο αίτημα της γείτονος που συμπεριέλαβαν και στην πρόσφατη συμφωνία της με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Τουρκία Ερντογάν βίζα ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ