H BMW τοποθετεί για πρώτη φορά ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης e-call σε μοτοσυκλέτες - iefimerida.gr

H BMW τοποθετεί για πρώτη φορά ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης e-call σε μοτοσυκλέτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά το σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης e-call για τις μοτοσυκλέτες της, ώστε σε περίπτωση ατυχήματος η παροχή βοήθειας να είναι όσο πιο γρήγορη γίνεται.

Ενδεικτικό είναι πως από την πιλοτική λειτουργία του έχει προκύψει πως με τη χρήση του ο χρόνος περίθαλψης στον τόπο του ατυχήματος μειώνεται έως και κατά 50%, κάτι που μεταφράζεται σε 2.500 ζωές που μπορούν να σωθούν ετησίως και σε μείωση εξόδων νοσηλείας ύψους 26 δις ευρώ πανευρωπαϊκά.

Το e-call στέλνει σε περίπτωση ατυχήματος, είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, τις συντεταγμένες της μοτοσυκλέτας στην αρμόδια υπηρεσία εξυπηρέτησης της BMW (Call Center). Σε περίπτωση μεγάλης πτώσης ή σύγκρουσης η κλήση ανάγκης γίνεται άμεσα, ενώ αν ο οδηγός και ο τυχόν συνεπιβάτης είναι σε θέση να συνομιλήσουν υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Call Center της γερμανικής εταιρείας.

H BMW τοποθετεί για πρώτη φορά ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης e-call σε μοτοσυκλέτες  | iefimerida.gr 0


Στην περίπτωση πιο ελαφριάς πτώσης ή σύγκρουσης η αποστολή του μηνύματος ειδοποίησης γίνεται μετά από 25 δεύτερα από το συμβάν, ενώ ο οδηγός μπορεί να ακυρώσει ο ίδιος την κλήση με το πάτημα ενός κουμπιού.

H BMW τοποθετεί για πρώτη φορά ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης e-call σε μοτοσυκλέτες  | iefimerida.gr 1


Τέλος υπάρχει και χειροκίνητη ενεργοποίηση και μπορεί να γίνει π.χ. για την παροχή βοήθειας σε κάποιον άλλο οδηγό. Εδώ υπάρχει επικοινωνία με το Call Center της BMW προκειμένου να διευκρινιστεί η κατάσταση, ενώ και πάλι μπορεί να υπάρχει διακοπή της όλης διαδικασίας. Το κουμπί ενεργοποίησης αλλά και το μικρόφωνο με το ηχείο που χρειάζονται βρίσκονται δίπλα από το δεξί γκριπ της μοτοσυκλέτας.

H BMW τοποθετεί για πρώτη φορά ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης e-call σε μοτοσυκλέτες  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ