Η μικρή αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που αναλαμβάνει κυβερνητική θέση στη Β. Κορέα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η μικρή αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που αναλαμβάνει κυβερνητική θέση στη Β. Κορέα [εικόνες]

Φωτογραφία: bbc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ολόκληρη η Βόρεια Κορέα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το πρώτο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της (WPK) αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σ' αυτό το συνέδριο, όπως επισημαίνουν παρατηρητές, δεν αποκλείεται η αδερφή του ανώτατου ηγέτη, Yo-jong, να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην πυρήνα της ηγεσίας της χώρας με την ανάληψη ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου.

Απο πολλούς θεωρείται κομβική η κίνηση αυτή, όντας μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν που θέλει να παγιώσει την εξουσία στο εσωτερικό του κόμματός του αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η μικρή αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που αναλαμβάνει κυβερνητική θέση στη Β. Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ποια είναι

Η Yo-jong είναι η μικρότερη κόρη του πρώην ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Είναι γεννημένη το 1987, επομένως είναι ηλικιακά κοντά στον αδερφό της και σημερινό ηγέτη της χώρας. Οι δυο τους έζησαν και σπούδασαν μαζί στη Βέρνη. Ακόμη, φέρεται να είναι παντρεμένη με τον ισχυρό γραμματέα του Εργατικού Κόμματος.

Η κύρια εργασία της Yo-jong ήταν να προστατεύει την δημόσια εικόνα του αδελφού της, λαμβάνοντας έναν βασικό ρόλο στο τμήμα προπαγάνδας του κόμματος το 2014. Διαχειριζόταν όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένων και των επισκέψεων που πραγματοποιούσε ο ηγέτης αλλά παράλληλε παρείχε σ' αυτόν και συμβουλές. Οι εμφανίσεις της είναι πολύ περιορισμένες τα τελευταία χρόνια έως και ελάχιστες, όπως αυτή στην κηδεία του πατέρα της το 2011, αλλά και στην εκλογική νίκη του αδερφού της το 2014.

Η μικρή αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που αναλαμβάνει κυβερνητική θέση στη Β. Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Έτσι, καταρρίπτονται οι μύθοι που έλεγαν πως ο αδερφός της φέρεται να την έχει πυροβολήσει έπειτα από λάθος χειρισμό ζητημάτων που η ίδια είχε επωμιστεί.

Τέλος, οι παρατηρητές πιστεύουν ότι πρόκειται να αναλάβει μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ηγεσία της χώρας, θυμίζοντας τις διαρροές που είχαν ακουστεί το 2014 όταν για λίγο καιρό ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εξαφανιστεί από τα δημόσια πράγματα της χώρας, που ήθελαν την Yo-jong να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.

Η μικρή αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που αναλαμβάνει κυβερνητική θέση στη Β. Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή Φωτό: bbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα αδερφή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ