Reuters: Η Ελλάδα σε απεργιακό κλοιό για το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Reuters: Η Ελλάδα σε απεργιακό κλοιό για το ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο, η Αθήνα ελπίζει ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή την Κυριακή, θα βοηθήσει ώστε να πειστούν οι πιστωτές να εγκρίνουν μέρος του πακέτου διάσωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείο το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στη χώρα, η ΓΣΕΕ, ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποτελούν «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο» για εργαζομένους και συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν θυσιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια λιτότητας.

«Προσπαθούν να αποδείξουν στο Eurogroup ότι είναι καλοί μαθητές, όμως καταστρέφουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας», ανέφερε αξιωματούχος της ΓΣΕΕ, αναφερόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ τη Δευτέρα, 9 Μαΐου.

Γίνεται αναφορά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος - όπως τονίζεται- εκλέχτηκε πέρυσι δεσμευόμενος για μέτρα αντι-λιτότητας αλλά αργότερα αναγκάστηκε να υπογράψει το τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα από το 2010. Σημειώνεται ότι έχει μια ισχνή πλειοψηφία με 153 βουλευτές στο κοινοβούλιο των 300 εδρών.

Η Ελλάδα χρειάζεται τα κεφάλαια διάσωσης για να πληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ, τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τις αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους.

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα αυξήσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, την αύξηση του φόρου εισοδήματος για υψηλά εισοδήματα και θα εισαγάγει μια νέα εθνική σύνταξη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ελληνες που βιώνουν χρόνια τη λιτότητα φοβούνται ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις θα ωθήσουν τη χώρα πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού. καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reuters Απεργία λιτότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ