Γιατί οι γυναίκες εθίζονται στις ακριβές μάρκες [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί οι γυναίκες εθίζονται στις ακριβές μάρκες [εικόνες]

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα οι περισσότερες γυναίκες αγοράζουν επώνυμα ρούχα που είναι παρόμοια με αυτά που φοράνε οι πλούσιες ή οι celebrities.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αποδείξει πως μέσα από την μόδα οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα για την οικονομική (και κοινωνική τους) κατάσταση, χωρίς να το αντιλαμβάνονται πλήρως.

Γιατί οι γυναίκες εθίζονται στις ακριβές μάρκες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η έρευνα μελέτησε για 5 χρόνια τις online αγορές σε παπούτσια που έκαναν οι γυναίκες από διάφορες πολιτείες της Αμερικής.

Το συμπέρασμα ήταν πως όσες γυναίκες υιοθετούν τις τάσεις της περιοχής τους, ξαφνικά αλλάζουν στιλ όταν μετακινούνται σε μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες.

Το αντίθετο, όμως, δεν συμβαίνει μιας και οι περισσότερες δεν είχαν πρόβλημα να φορέσουν τις Louboutin γόβες τους σε κάποια επαρχιακή συνοικία.

Ο καθηγητής Gray του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα, εξηγεί πως η μόδα είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να δηλώσει μία γυναίκα την οικονομική και κοινωνική της ισχύ, ακόμη και σε μία χώρα σαν τις ΗΠΑ.

Γιατί οι γυναίκες εθίζονται στις ακριβές μάρκες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο ίδιος επισημαίνει πως ακόμη και όσοι είναι μεσοαστοί κάνουν ότι μπορούν ώστε η εξωτερική τους εμφάνιση να συνάδει με αυτή των πλουσίων.
Έτσι, αυτή η τάση έχει επωφελήσει πολύ τα sites που πουλάνε σε πιο χαμηλές τιμές ακριβά προϊόντα.

Όσο για τους άνδρες, σύμφωνα με την έρευνα προτιμούν να δίνουν πολλά λεφτά ( για το θεαθήναι) στα ρούχα, τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα αμάξια.

«Η μόδα δεν σου δίνει μόνο την αίσθηση πως πρέπει να έχεις χρήματα για να την ακολουθήσεις, αλλά πως αν την ακολουθήσεις θα νιώθεις πως έχεις πολλά χρήματα (κι ας μην έχεις)», συμπλήρωσε ο Gray.

Η μόδα πολλές φορές μας βοηθάει να δώσουμε μία ταμπέλα στον εαυτό μας. Άλλωστε είναι μία βιομηχανία που αξίζει 1.700 δισεκατομμύρια ετησίως», πρόσθεσε ο ίδιος.

Φωτογραφίες: Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα μόδα ρούχα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ