Τουρκία: Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες από επίθεση του ISIS - iefimerida.gr

Τουρκία: Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες από επίθεση του ISIS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύτηκαν από περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην συριακή επικράτεια έπληξαν κατοικημένη περιοχή της τουρκικής παραμεθόριας πόλης Κιλίς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι οχτώ, σύμφωνα με πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η πόλη, που βρίσκεται απέναντι σε μια περιοχή της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων με ρουκέτες τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο τουρκικός στρατός έχει ανταποδώσει στις περισσότερες περιπτώσεις τα πυρά με πλήγματα του πυροβολικού εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.

Χθες ο –πρώην, πλέον– πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου διεμήνυσε ότι η Άγκυρα είναι «έτοιμη» να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία εάν αυτό καταστεί «αναγκαίο».

Οι ΗΠΑ και η Τουρκία επεξεργάζονται εδώ και μήνες σχεδιασμούς για να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές του ΙΚ από την περιοχή των συνόρων Συρίας-Τουρκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Τουρκία Συρία Isis ρουκέτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ