Θαύμα στην Κένυα: Ανέσυραν γυναίκα ζωντανή 6 μέρες μετά την κατάρρευση κτηρίου [εικόνα] - iefimerida.gr

Θαύμα στην Κένυα: Ανέσυραν γυναίκα ζωντανή 6 μέρες μετά την κατάρρευση κτηρίου [εικόνα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή την Πέμπτη από τα συντρίμμια ενός ακινήτου που κατέρρευσε πριν από έξι ημέρες σε μια φτωχή συνοικία του Ναϊρόμπι, μια καταστροφή η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους.

Η επιζήσασα εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης από σωστικά συνεργεία μέσα σε μια κοιλότητα στα συντρίμμια του κτιρίου, χρειάστηκαν όμως ώρες για να μπορέσει να βγει από αυτά καθώς τα μέλη των συνεργείων πάσχιζαν να τη σώσουν χρησιμοποιώντας εργαλεία και τα γυμνά χέρια τους.

Θαύμα στην Κένυα: Ανέσυραν γυναίκα ζωντανή 6 μέρες μετά την κατάρρευση κτηρίου [εικόνα]   | iefimerida.gr 0

Η γυναίκα που διασώθηκε σαν από θαύμα μεταφέρθηκε υπό τις επευφημίες συγκεντρωμένων σε ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κενυάτα του Ναϊρόμπι, όπου γιατροί της έδωσαν οξυγόνο και της χορήγησαν ενδοφλέβιο ορό. Σύμφωνα με τον Πίους Μασάι, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της Κένυας, η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της κι ήταν σε θέση να μιλάει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη διάσωσή της.

Προχθές Τρίτη ένα βρέφος επτά μηνών βρέθηκε ζωντανό έπειτα από σχεδόν 80 ώρες αφού βρέθηκε μέσα σε «μια κοιλότητα, τυλιγμένο με μια κουβέρτα», σύμφωνα με την κενυατική επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Όμως η μητέρα του πέθανε στην κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου.

Ο απολογισμός των τριάντα έξι θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί πολύ ακόμη, καθώς άλλοι 80 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν ανέρχεται σε 137.

Η πολυκατοικία βρισκόταν στη λαϊκή συνοικία Χουρούμα, στο βορειοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Κένυας, και πιστεύεται ότι κατέρρευσε λόγω των καταρρακτωδών βροχών, αλλά και της κακής ποιότητας της κατασκευής της.

Το κτίριο, το οποίο είχε παραδοθεί πριν από δύο χρόνια, είχε ανεγερθεί κοντά σε ένα ποτάμι και μετά την ολοκλήρωση του έργου, είχε εκδοθεί εντολή για την κατεδάφισή του. Αλλά η απόφαση αυτή ουδέποτε τηρήθηκε, ούτε επιβλήθηκε η εφαρμογή της από τις αρχές.

Δύο αδέλφια, στα οποία ανήκε το ακίνητο, συνελήφθησαν και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους με την καταβολή εγγύησης, καθώς οι αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία ενόψει της άσκησης πιθανών ποινικών διώξεων. Επίσης συνελήφθησαν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι τρεις αυτοδιοικητικοί αξιωματούχοι.

Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια στο Ναϊρόμπι, καθώς και σε άλλες πόλεις της Κένυας, μιας χώρας όπου ο κλάδος των ακινήτων και των κατασκευών τελεί σε κατάσταση ευφορίας εν μέσω οργιαστικής δραστηριότητας. Η ποιότητα των κατασκευαστικών υλικών και η υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα ανέγερσης κτιρίων προκαλεί συχνά αμφισβητήσεις, όπως εξάλλου και η ικανότητα των εργολάβων να παραβιάζουν τον οικοδομικό κανονισμό έναντι δωροδοκιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κτίριο Κένυα σωστικά συνεργεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ