Νεκρώνουν οι συγκοινωνίες: Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό και προαστιακό την Παρασκευή και το Σάββατο - iefimerida.gr

Νεκρώνουν οι συγκοινωνίες: Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό και προαστιακό την Παρασκευή και το Σάββατο

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο προχωρούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και προαστιακό, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, που κατατίθεται από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστικαού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώς και τς μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, πουμετακινούνται με το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς της πόλης, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ για την κατάθεση του ασφαλιστικού.

Έτσι, πραγματοποιούν στάσεις εργασίας αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου από την αρχή της βάρδιας ως τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και 24ωρη απεργία το Σάββατο 7 Μαΐου.

Σε συνδυασμό με την 24ωρη απεργία που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα για την Κυριακή 8 Μαΐου, αυτό σημαίνει ότι από το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαΐου ως το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς συγκοινωνία πέρα από τα δρομολόγια που θα εκτελεί το προσωπικό ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηλεκτρικός Απεργία ασφαλιστικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ