Τα μαζεύει τώρα ο Παπαχριστόπουλος για το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου - Θύελλα στη Βουλή - iefimerida.gr

Τα μαζεύει τώρα ο Παπαχριστόπουλος για το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου - Θύελλα στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φράση τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι η κυβέρνηση έβγαλε στη φορά το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην επιτροπή της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στην παρέμβαση του τόνισε ότι η δήλωση αυτή ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και ότι ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση την Δευτέρα στο Eurogroup καθώς οι δανειστές θα μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων.

Μάλιστα ο κύριος Γεωργιάδης ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και να έρθει στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για να δώσει εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη ανέφερε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο στην ομιλία του ο κ. Παπαχριστοπουλος και μάλιστα ως απόδειξη του έδωσε και τα πρακτικά να τα διαβάσει .

«Τα μάζεψε» ο Παπαχριστόπουλος

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος έκανε διορθωτική δήλωση στις κάμερες λέγοντας πως εννοούσε με τη φράση «έβγαλε στη φόρα» την σκληρή επιστολή που έστειλε η κυβέρνηση στην Κριστίν Λαγκάρντ δημοσιοποιώντας το θέμα.

Μάλιστα ο κύριος Παπαχριστόπουλός επιτέθηκε και στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι τον παρερμήνευσαν «όπως έκαναν και με τη δήλωση Παυλόπουλου για το θέμα του νομίσματος».

Λίγο αργότερα όταν οι δημοσιογράφοι του έβαλαν να ακούσει το βίντεο με τη σχετική δήλωση του από την επιτροπή ο κύριος Παπαχριστόπουλος απάντησε πως ήθελε να πει στην ομιλία του και για την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ αλλά τελικώς δεν το είπε και ότι αν θέλουν οι δημοσιογράφοι να τον καταδικάσουν γι' αυτό μπορούν να το κάνουν.

Και γραπτή δήλωση

Σε νεότερη, γραπτή του δήλωση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιχείρησε εκ νέου να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ