Βούτσης: Δεν περνάνε προληπτικά μέτρα από τη Βουλή–Επρεπε να συζητηθεί περισσότερο το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Βούτσης: Δεν περνάνε προληπτικά μέτρα από τη Βουλή–Επρεπε να συζητηθεί περισσότερο το ασφαλιστικό

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πρόκειται να έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση προληπτικά μέτρα επανέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος εκτίμησε ωστόσο ότι θα ήταν καλύτερο το υπό κατάθεση ασφαλιστικό/φορολογικό νομοσχέδιο να είχε περιθώριο 2-3 ημερών ακόμη.

«Έχουμε πει ότι σ’ αυτή την Βουλή μέτρα συγκεκριμένα εκ προοιμίου, προληπτικά μέχρι το 2018 δεν πρόκειται να έρθουν για ψήφιση» τόνισε για να προσθέσει: «Δεν πρόκειται να πούμε ότι μόνος του ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να κάνει ότι θέλει». Επικαλούμενος δε το παράδειγμα του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, με την εξουσιοδότηση που είχε το 2010, είπε ότι «αυτό είναι αντισυνταγματικό».

Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής δεν διέψευσε την δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλου ότι η κυβέρνηση έβγαλε στη δημοσιότητα τον υποκλαπέντα διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβεβαίωση αυτών που δημοσιεύθηκαν. Τα υπόλοιπα έχουν σχέση με άλλα, με μυστικές υπηρεσίες που δεν θέλω να έχω σχέση» είπε με έμφαση για να προσθέσει: «Αυτό που βγάζει μάτι, είναι ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός που επιβεβαιώνεται από την πορεία των πραγμάτων».

Σε ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο, αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στις παρούσες συνθήκες, και «δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για το Eurogroup, αλλά είναι μέρος της συμφωνίας». Οπως είπε, η κυβέρνηση πιστεύει ότι ενισχύει τις θέσεις των εκπροσώπων της: «Ακολουθήσαμε την κανονική διαδικασία, που κράτησε 15 μέρες. Θα ήταν πιο καλό να μεσολαβούσαν 2-3 μέρες από την Επιτροπή έως την Ολομέλεια, αλλά είναι μία διαδικασία που έχει ακολουθηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι το ν/σ «θα περάσει από την Βουλή» και σημείωσε: «Μην ζούμε με την ιδέα ότι είναι ένας αυτοματισμός που θα περάσει έξω από το κοινοβουλευτικό σύστημα».

Σύμφωνα με τον Ν. Βούτση «δεν εξετάζεται σενάριο για αυξημένη πλειοψηφία, δεν το έχει προτείνει κανείς» ενώ όπως είπε «δεν παρακαλάμε κανέναν να ψηφίσει». Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως «υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας, μία αλληλοκατανόηση και κατανόηση μεγαλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν». Τέλος, όπως είπε, «με το ΔΝΤ έχει διευκρινιστεί ότι δεν είμαστε εμείς το εμπόδιο, αλλά η διαφωνία του με τους θεσμούς για τα υπόλοιπα θέματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ