Τι υποστηρίζει ο Φίλης για τις αλλαγές στα Ολοήμερα σχολεία - iefimerida.gr

Τι υποστηρίζει ο Φίλης για τις αλλαγές στα Ολοήμερα σχολεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν καταργείται το ολοήμερο σχολείο αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Αμβρόσιου για το μάθημα των Θρησκευτικών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα σχολεία δεν είναι κατηχητικά.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Real FM είπε ότι τα Θρησκευτικά δεν θα καταργηθούν ωστόσο σημείωσε ότι «το σχολείο στη χώρα μας είναι κοσμικό. Βεβαίως θρησκευτικά θα υπάρχουν, είναι το μοναδικό δευτερεύων μάθημα που διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες και δεν πρόκειται να το αφήσουμε το μάθημα στον Αμβρόσιο, δηλαδή σε Ορθόδοξους τζιχαντιστές».

«Το μάθημα αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας να είναι μάθημα Ορθόδοξο, η πολιτισμική πλευρά της Ορθοδοξίας να υπάρχει, όπως επίσης και ενημέρωση και πληροφόρηση και γνώσεις όλων των φαινομένων της θρησκείας» σημείωσε και συμπλήρωσε «το σχολείο μας είναι κοσμικό. Έχει τόνο δημοκρατικής παράδοσης, δεν μπορεί να είναι μάθημα ομολογιακό, δε θα μετατρέψουμε το σχολείο σε κατηχητικό.»

Αναφορικά με την κατάργηση ολοήμερου σχολείου σημείωσε ότι: «Ανακριβή πράγματα αναφέρονται. Όχι μόνο δεν καταργείται αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα με μια ενιαία μορφή. Είχαμε πολλών τύπων σχολείο μέχρι σήμερα. Είχαμε το ΕΑΕΠ και το απλό ολοήμερο. Εμείς είπαμε σε όλα τα παιδιά να δίνουμε στα μαθήματα που δίνονται στα ΕΑΕΠ. Για τα δημοτικά, θα είναι το ωράριο μέχρι το 13.15 και μετά θα αφήνουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο μέχρι τις 16.00. Για τα ΕΑΕΠ θα υπάρξει μείωση μίας ώρας, από τη γυμναστική, την ευέλικτη ζώνη, θρησκευτικά και τα αγγλικά. Αυτό γίνεται για λόγους ύπαρξης ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείο. Μακάρι να είχαμε τις δυνατότητες να κάναμε κάτι διαφορετικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλης Ολοήμερο σχολείο Θρησκευτικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ