Οι «πραιτωριανοί» απαγορεύουν στον Παπανδρέου να φύγει... - iefimerida.gr

Οι «πραιτωριανοί» απαγορεύουν στον Παπανδρέου να φύγει...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μαζέψει τα.. ασυμμάζευτα επιχείρησε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, θορυβημένο από την έκταση της διαδοχολογίας, την οποία άνοιξε με δική του πρωτοβουλία όμως ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκινώντας επαφές με κορυφαία στελέχη προκειμένου να ρωτήσει τη γνώμη τους για το τι πρέπει να κάνει ο ίδιος.
Εδώ και αρκετές ημέρες, μετά την παραίτηση του από το αξίωμα του πρωθυπουργού, οι συζητήσεις έχουν «ανάψει» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει ότι δεν είναι κολλημένος με καμιά καρέκλα και στελέχη να διατυπώνουν τις απόψεις τους είτε προς την κατεύθυνση να φύγει είτε παρακινώντας τον να μείνει πρόεδρος του Κινήματος.

Τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ προκάλεσαν κλίμα αναμονής των αποφάσεων του Παπανδρέου και λίγο νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενδιαφέρεται για την ομαλή εξέλιξη, την σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας που έχει αναλάβει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για την διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών όρων και προϋποθέσεων για την αλλαγή του πολιτικού, διοικητικού και αναπτυξιακού μοντέλου».

Εν συνεχεία επικαλείται την ανάγκη να επιδειχθεί συνέπεια «και συγκέντρωση όλων των δυνάμεων της χώρας στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης - 27ης Οκτωβρίου και ικανοποίηση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτές, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την σύναψη του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος».

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ακόμη πως «η επιτυχία της κυβέρνησης, η σταθερή πορεία της χώρας, η σταθερή πορεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προτεραιότητα για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου» και καταλήγει αναφέροντας: «Οτιδήποτε άλλο, όπως αναφορές ή σχόλια σε πάσης φύσεως ΜΜΕ, δεν απηχούν παρά διαθέσεις, προθέσεις και σχεδιασμούς άλλων».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό οι «πραιτωριανοί» γύρω από τον κ. Παπανδρέου, να επιχειρούν για μια ακόμη φορά να επιρρίψουν την ευθύνη σε όλους τους άλλους (κορυφαία στελέχη, ΜΜΕ ενδεχομένως και τα προσφιλή τους «συμφέροντα») και όχι στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έχει ανοίξει ουσιαστικά το θέμα της διαδοχής του. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί προφανώς και την μάχη οπισθοφυλακών που δίνουν τα «εξαπτέρυγα του Γιώργου» προκειμένου να διατηρηθεί στην προεδρία του Κινήματος και οι ίδιοι να εξακολουθήσουν να παίζουν κάποιο ρόλο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ