Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ελληνική ταινία και ένα αραβικό γουέστερν τραβούν το ενδιαφέρον μας αυτή την εβδομάδα.

Το «Smac» του Ηλία Δημητρίου και ο «Λύκος της Ερήμου» είναι ταινίες που έχουν κάτι ξεχωριστό να πουν.

Στο μίξερ της εβδομάδας συνωστίζονται περιπέτειες κλωτσοπατινάδας, ταινία τρόμου αλλά και ολίγον προσφυγικό δράμα στο αρκετά ενδιαφέρον «Λευκοί Ιππότες» του σημαντικού Βέλγου σκηνοθέτη Γιοακίμ Λαφός.

Ο Λύκος Της Ερήμου, Δράμα, Ιορδανία / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


Theeb
Σκηνοθεσία: Νάτζι Αμπού Νουάρ
Παίζουν: Τζασίρ Είντ Αλ Χουιετάτ, Χουσεϊν Σαλαμέχ Αλ Σουεϊλχιγίν, Χασάν Μουτλάγκ Αλ Μαραγιέχ

Τι Συμβαίνει:
Όταν το γουέστερν αφήνει τις σκληρές πεδιάδες της Σιέρα Νεβάδα και μεταφέρεται στις στεγνές κι αμμουδερές ερήμους της Αραβίας το πράγμα αποκτά ένα πραγματικό ενδιαφέρον!
Εδώ παίρνει σάρκα και οστά ένα λιτό και ολίγον ρηχό αραβικό γουέστερν με κύριο χαρακτηριστικό του όμως την ενδιαφέρουσα και περίεργη ματιά του σκηνοθέτη. Το παραμυθένιο ερημικό αραβικό τοπίο γίνεται το σκηνικό για μια ανατολίτικη περιπέτεια με δυτικά χαρακτηριστικά. Καλό!
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νάτζι Αμπού Νουάρ που είναι μια ιστορία εκδίκησης και επιβίωσης στην ιορδανική έρημο.
Το 1916, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην οθωμανική επαρχία της Χιτζάζ, ο Τεέμπ, ένας μικρός βεδουίνος αποφασίζει να συνοδεύσει ένα Βρετανό στρατιώτη σε μια αποστολή του. Τα δύο αδέρφια δεν έχουν συναίσθηση των τρομακτικών ανακατατάξεων που συμβαίνουν στον περίγυρό τους: ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη, η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, η Μεγάλη Αραβική Εξέγερση μαγειρεύεται, και ο Βρετανός αξιωματικός Τ.Ε. Λόρενς σχεδιάζει συνωμοσίες με τον Άραβα πρίγκιπα Φεϊζάλ για την εγκαθίδρυση ενός Αραβικού Βασιλείου. Η έρημος είναι γεμάτη μισθοφόρους και επαναστατικές ομάδες. Για να επιβιώσει, ο μικρός Τεέμπ μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του πρέπει να μονομαχήσει με το θάνατο, να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να ενηλικιωθεί βίαια μέσα από μια διαδικασία αυτοσυντήρησης. Ο νεαρός σκηνοθέτης της ταινίας δε διστάζει να χρησιμοποιήσει σχήματα γουέστερν για να πει την ιστορία του όπως το πιστολίδι σε μια όαση με το μοναδικό πηγάδι της περιοχής κι αυτό δίνει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στην ταινία.
Το φιλμ είναι γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου σε μέρη με φόντο το μαγευτικό τοπίο του Ουάντι Ραμ και Ουάντι ‘Αραμπα στην Ιορδανία (εκεί που γυρίστηκε και Ο Λόρενς της Αραβίας), με ερασιτέχνες ηθοποιούς από μια από τις τελευταίες νομαδικές φυλές Βεδουίνων που παραμένουν στην Ιορδανία.
Η ταινία κέρδισε δίκαια το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ της Βενετίας και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2016.


Smac Δράμα, 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


Σκηνοθεσία : Ηλίας Δημητρίου
Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κοκιασμένος, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Στέφανος Μουαγκέ, Μαριλίζ Ριτσαρδή.

SMAC TRAILER from Ammos Films on Vimeo.

Τι Συμβαίνει:
Αξιοπρόσεχτη ελληνική παραγωγή που αξίζει την προσοχή μας.
SMAC, είναι το όνομα μιας πρωτείνης που ρυθμίζει τον φυσιολογικό θάνατο των κυττάρων. Χωρίς αυτήν, τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται αέναα, οδηγώντας έτσι στον θάνατο τον οργανισμό που τα φέρει. Αυτή η βιολογική αντίφαση που κυριαρχεί στον μικρόκοσμο μα και στην ίδια την κοινωνία, απεικονίζεται σχεδόν στην κυριολεξία της στο φιλμ.
Η Ελένη (Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη), μια δυναμική, χειραφετημένη, επιτυχημένη διευθύντρια τράπεζας, μαθαίνει ότι έχει καρκίνο. Αυτή η αναπάντεχη “στροφή” στη ζωή της θα την φέρει αντιμέτωπη με πολλά προσωπικά της αδιέξοδα, καθώς θα δει να καταρρέουν μπροστά της πολλά από τα ταμπού που την βασάνιζαν.
Η αναπάντεχη συναναστροφή της με τον «άστεγο της γειτονιάς» Ανδρέα (Γιάννης Κοκιασμένος), και με μία ομάδα Αφρικανών μεταναστών που ζουν στο υπόγειο της πολυκατοικίας, οι οποίοι την ενθαρρύνουν να εγκαταλείψει τις χημειοθεραπείες και να ακολουθήσει μια εναλλακτική θεραπεία που σχετίζεται με τις ευεργετικές ιδιότητες της SMAC, θα την οδηγήσουν σε διαδρομές που δεν είχε φανταστεί ότι υπήρχαν, στην συνειδητοποίηση μιας αποκαλυπτικής πραγματικότητας που αγνοούσε και στη λυτρωτική αποδοχή του εαυτού της.
Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές στήνουν κινηματογραφικά πειστικές ερμηνείες δίνοντας στην ταινία μια απρόσμενα ανθρώπινη διάσταση, πράγμα που αποτελεί και το βασικό asset της ταινίας που καταφέρνει να μη γλιστρήσει σε μελοδραματισμούς και άλλες κινηματογραφικές υπερβολές του συρμού.
Το «SMAC» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ηλία Δημητρίου, μετά το «Fish and Chips» (2013). Ο Δημητρίου, ακολουθώντας ένα απέριττο, ρεαλιστικό κινηματογραφικό στυλ, προσεγγίζει ευθέως τα πρόσωπα, τα σώματα και τα πάθη των ηρώων του, σε μια Αθήνα της κρίσης.
Μια καλογυρισμένη ελληνική ταινία που συγκέντρωσε την προσοχή του κοινού και ξεχώρισε, στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2

Σκηνοθεσία: Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο
Παίζουν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Πολ Ρουντ, Μαρίσα Τομέι, Άντονι Μακί, Τζέρεμι Ρένερ, Πολ Μπέτανι, Σεμπάστιαν Σταν, Τομ Χόλαντ, Έμιλι Βαν Καμπ, Φρανκ Γκρίλο, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Γουίλιαμ Χαρτ

Τι Συμβαίνει:
Μετά το τέλος της ταινίας Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron o Στηβ Ρότζερς (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος.
Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των υπερηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές, ενώ αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους σε έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει φυσικά ο Κρις Έβανς που υποδύεται ξανά τον εμβληματικό Στηβ Ρότζερς /Captain America. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συναρπαστική σύναξη σούπερ ηρώων και χαρακτήρων του κόσμου της Marvel, αφού προελαύνουν από μπροστά μας οι: Spider-Man (Τομ Χόλαντ), Ant-Man (Πωλ Ρουντ), Iron Man (Ρομπερτ Ντάουνι Jr.), Hawkeye (Τζέρεμυ Ρένερ), Scarlet Witch (Ελίζαμπεθ Όλσεν), Vision ( Πωλ Μπέτανυ), Winter Soldier (Σεμπάστιαν Σταν) και φυσικά η Black Widow (Σκάρλετ Γιόχανσον).

Friend Request, Θρίλερ, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


Σκηνοθεσία: Σάιμον Βερχόφεν
Παίζουν: Αλίσια Ντέμπναμ Κερ, Μπριτ Μόργκαν, Κόνορ Πάολο, Γουίλιαμ Μόουζλι.

Τι Συμβαίνει:
Ταινία τρόμου στην κλασική γραμμή των σύγχρονων ταινιών του είδους όπου τα κλισέ ανακυκλώνονται σε μια αέναη και σχετικά βαρετή αλυσίδα παραγωγής. Εδώ ο σκηνοθέτης έβαλε στόχο τα social media. Μάζεψε ο,τι του άρεσε από τα σουπερμάρκετ του τρόμου και το έβαλε στο καλάθι των αγορών.
Η όμορφη (τι άλλο;) Λόρα είναι μια δημοφιλής φοιτήτρια που ζει μια συνηθισμένη φοιτητική ζωή, μοιράζοντας την με τους φίλους της στο Facebook. Όταν θα αποδεχθεί ένα αίτημα φιλίας από μια μοναχική κοπέλα στην τάξη της, την Μαρίνα, χωρίς να το θέλει, θα θέσει σε κίνηση μια τρομακτική κατάρα. Η Μαρίνα πεθαίνει ξαφνικά, αλλά η σελίδα της στο Facebook συνεχίζει να παρενοχλεί την Λόρα και τους φίλους της. Πολύ σύντομα, η online παρενόχληση τους γίνεται πραγματικός κίνδυνος για τις ζωές τους. Όταν ένας μετά τον άλλο, οι φίλοι της αρχίζουν να παθαίνουν φρικιαστικά ατυχήματα, η Λόρα αποφασίζει να λύσει το μυστήριο της κατάρας, πριν το κακό που την καταδιώκει, σκοτώσει εκείνη και όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους.
Ένας καλοπροαίρετος θεατής θα δει μια συμπαθητική προσπάθεια με αρκετές αναξιοποίητες ιδέες που εξατμίζονται σχετικά εύκολα από έναν μάλλον άτολμο κινηματογραφικά σκηνοθέτη.

Λευκοί Ιππότες, Δράμα, Γαλλία Βέλγιο / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4


Les Chevaliers Blancs
Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Λαφός

Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Βαλερί Ντονζελί, Ρεντά Κατέμπ

Τι Συμβαίνει:
Ταινία που περιγράφει τη δύσκολη δουλειά μιας γαλλικής ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Αφρική προστατεύοντας παιδιά που έμειναν ορφανά εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στο Τσαντ.
Ο Βέλγος Γιοακίμ Λαφός (Πέρα από τη Λογική) με μια τάση καταγγελίας, δραματοποιεί περιστατικά από τα παρασκηνιακές ενέργειες των ΜΚΟ με μια πολιτική αιχμηρότητα καθώς δε διστάζει να επιτεθεί σ΄αυτή τη νέα μορφή ανθρωπιστικής αποικιοκρατίας.
Ο Ζακ, (Βενσάν Λιντόν) υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Move for Kids, σχεδιάζει μια σημαντική αποστολή. Εκείνος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να μεταφέρουν 300 ορφανά, θύματα του εμφύλιου πολέμου, από το Τσαντ στη Γαλλία προκειμένου να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. Παράλληλα, η Φρανσουάζ, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, έχει προσκληθεί να καλύψει τηλεοπτικά αυτή την αποστολή καταγράφοντας με την κάμερά της τα γεγονότα ώστε να επικυρωθεί ο ουμανιστικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας σε πόλεμο και τις πολιτικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σταδιακά τα μέλη της ΜΚΟ αλλά και η Φρανσουάζ βλέπουν πως πίσω απ τις καλές προθέσεις πάντα κρύβονται κάποια συμφέροντα και πολιτικές…
Σε κάθε βήμα της πλοκής, ο Λαφός επίτηδες δίνει σημαντικές πληροφορίες για τις δυσκολίες της αποστολής, όπως η σκηνή όπου μια μητέρα παραδίδει συνειδητά το παιδί της για υιοθεσία αφού δεν μπορεί να το θρέψει από μόνη της. Το παιδί όμως δεν είναι ορφανό κι έτσι δεν το καλύπτει η οργάνωση. Ο θεατής έχει περιθώρια να κρίνει μόνος του το πραγματικό έργο των ΜΚΟ…
Καθώς απελπισμένοι πρόσφυγες, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη, χάνονται καθημερινά στη θάλασσα, η ταινία θέτει ερωτήματα σχετικά με το ποιος φταίει για αυτήν την τεράστια μετακίνηση προσφύγων προς την ασφάλεια της Δύσης. Μια επίκαιρη ταινία, που προσπαθεί να διερευνήσει με αληθινή περιέργεια το προσφυγικό ζήτημα που κλυδωνίζει την Ευρώπη στις μέρες μας.

Η παραγωγή αυτή έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ προβλήθηκε και στα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, του Γκέτεμποργκ και του Μαρακές.


Ο Ήχος Της Σιωπής Δράμα, Νορβ. Γαλλία Δανία / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5


Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ
Παίζουν: Γκάμπριελ Μπερν, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τζεσε Άιζενμπεργκ

Τι Συμβαίνει:
Τρία χρόνια μετά τον αναπάντεχο θάνατο της πολεμικής ανταποκρίτριας Ιζαμπέλ Ριντ, μία εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη της, θα φέρει ξανά κοντά το σύζυγο της και τους δυο γιους τους. Ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό θα έρθει στην επιφάνεια, και οι τρεις άντρες θα πρέπει να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο και να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους.
Αρκετά συνηθισμένο δράμα μυστικών και αποκαλύψεων που αποκτά ένα ενδιαφέρον μόνο από τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Ψεύτης Ήλιος 3 : Το Οχυρό Δράμα, Ρωσσία / 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 6


Burnt by the Sun 3
Σκηνοθεσία: Νικήτα Μιχάλκωφ
Παίζουν: Νικήτα Μιχάλκωφ, Όλεγκ Μένσικοφ, Ναντέζντα Μιχάλκοβα

Τι Συμβαίνει:
1941. Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, Ψεύτης Ήλιος 2: Η Έξοδος, ανακαλύψαμε ότι ο στρατηγός Κότοφ έχει διαφύγει ως εκ θαύματος από το στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου είχε καταδικαστεί, και βρίσκεται να πολεμά τη λαίλαπα της γερμανικής εισβολής. Πιστεύει ότι η γυναίκα του, Μαρούσια, και η κόρη του, Νάντια, έχουν πεθάνει, όμως στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: οι δύο γυναίκες είναι ζωντανές…
1943. Ο Ντμίτρι Αρσέντιεφ (Μίτια), η αιώνια Νέμεσις του Κότοφ και υπεύθυνος για τη σύλληψη και την καταδίκη του, είναι πλέον ταγματάρχης της KGB. Με διαταγή του ίδιου του Στάλιν αναζητά τον αντίζηλό του μέχρι που φτάνει στο Οχυρό, ένα απόρθητο γερμανικό φρούριο σε σοβιετικό έδαφος, όπου έχει σκοτωθεί πλήθος στρατιωτών στη διάρκεια μιας ατέλειωτης πολιορκίας. Σ’ αυτό το κολασμένο τοπίο, οι δύο αντίπαλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι σε μια συνάντηση που θα ανατρέψει για πάντα τη ζωή τους...
Με εντολή του Στάλιν, ο Μίτια κάνει στον Κότοφ ένα «δώρο»: μια εντολή αποκατάστασης του ονόματός του, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον ηγέτη. Ο Κότοφ είναι και πάλι στρατηγός και επιστρέφει στο παλιό του σπίτι, στη Μόσχα. Εκεί τον περιμένει μια ακόμη έκπληξη: η γυναίκα του είναι ζωντανή – αλλά παντρεμένη με έναν άλλο άντρα, κι έχει μόλις αποκτήσει ένα μωρό. Ο ήδη εύθραυστος κόσμος του Κότοφ καταρρέει…
Ο Στάλιν αναθέτει στον Κότοφ την αποστολή του: θα ηγηθεί ενός στρατεύματος 15.000 αντρών, ελάχιστα εξοπλισμένων, με σκοπό να κυριέψουν το Οχυρό, σε μια ουσιαστικά επιχείρηση-αυτοκτονία. Φτάνοντας στο Οχυρό, οι στρατιωτικές δυνάμεις, ήδη καταδικασμένες σε θάνατο, περιμένουν τον Κότοφ να δώσει απλώς την εντολή επίθεσης. Παλιότερα, όταν ο Κότοφ ήταν ένας νεαρός κομμουνιστής διοικητής, δεν θα το ξανασκεφτόταν ούτε στιγμή. Τώρα όμως, φορώντας και πάλι την στολή του Στρατηγού, ο Κότοφ θα μπει ο ίδιος επικεφαλής της αποστολής αυτοκτονίας.
Στο μεταξύ η κόρη του, που δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει ότι ο πατέρας της είναι ζωντανός, τον βλέπει φευγαλέα στα αιματοβαμμένα χαρακώματα και τρέχει να τον βρει… Πατέρας και κόρη θα συναντηθούν στο μέσο της ηρωικής σφαγής, ενώ ο Κότοφ θα βρει τη δύναμη για μια ακόμη φορά να αγωνιστεί για το όνομά του, την τιμή του και την αγάπη της γυναίκας και της κόρης του…

Δύο δεκαετίες μετά τον πολυβραβευμένο «Ψεύτη Ήλιο», ο Νικίτα Μιχάλκοφ ανασυνθέτει και ακολουθεί την οδύσσεια του συνταγματάρχη Κότοφ σε ένα πολεμικό έπος που κόστισε 55 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το την ακριβότερη ρωσική ταινία που γυρίστηκε ποτέ. Η πολεμική υπερπαραγωγή προκάλεσε στη χώρα της σχόλια και πολεμικές τόσο από άλλους σκηνοθέτες όσο και από κριτικούς, κυρίως λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού και των πολιτικών πεποιθήσεων του δημιουργού της.


«Μια Δυνατή Φωτιά»

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως «Μαύρη Χήρα» στο Captain America, απλά συναρπάζει [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 7


Αφιέρωμα στον Αλέξη Δαμιανό και το έργο του
Ένα αφιέρωμα στον κατ’ απόστασιν καλύτερο έλληνα σκηνοθέτη, 10 χρόνια μετά από το θανατό του. Επτά ημέρες με προβολές, εκδηλώσεις και συζητήσεις προκειμένου να παρουσιαστεί ολοκληρωμένα το έργο του ποιητή, συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Αλέξη Δαμιανού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ