Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τη μητέρα της μικρής Μαρίας -Παραμένει στο Παίδων το παιδί - iefimerida.gr

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τη μητέρα της μικρής Μαρίας -Παραμένει στο Παίδων το παιδί

Φωτογαφία: ΙnTime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ενώ οι παιδοψυχολόγοι ακόμη προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα λεγόμενα της μικρής Μαρίας, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται τελικά να συγκλίνει στο ότι η 20ωρη εξαφάνισή της οφείλεται σε έλλειψη προσοχής και αμέλεια των γονιών της και όχι σε κακή πρόθεση.

Πάντως, ακόμη τίποτα δεν έχει κλείσει, καθώς οι παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. που επιβλέπουν τη μικρή Μαρία στο νοσοκομείο Παίδων προσπαθούν να εξαγάγουν τα συμπεράσματά τους για τις ευθύνες των γονιών ακούγοντας με προσοχή τα όσα λέει το μικρό κορίτσι.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφεται ένα κλονισμένο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζούσε η Μαρία-Ειρήνη, 3,5 ετών. Αυτός είναι και ο λόγος της αυστηρής αντιμετώπισης της όλης υπόθεσης, με το παιδί να παραμένει ακόμη και σήμερα μακριά από το σπίτι του, στο Νοσοκομείο Παίδων.

Ενα από τα σενάρια που εξέτασε, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. ήταν να υπήρχε και δόλος από την πλευρά της μητέρας της μικρής, με τους αστυνομικούς να περιγράφουν τη γυναίκα ως άτομο με ψυχολογικές διαταραχές που αγαπάει το κοριτσάκι, αλλά ενδεχομένως δεν μπορεί να του δώσει την απαιτούμενη προσοχή.

Μεταξύ άλλων, η Μαρία είπε στους αστυνομικούς ότι «η μαμά μου με άφησε να παίξω με τα σκυλάκια στο δάσος», ωστόσο με τη φράση αυτή το παιδί, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, δεν εννοεί ότι η μητέρα του το οδήγησε στο δάσος και το εγκατέλειψε, αλλά ότι η μητέρα του τού επέτρεψε να πάει να παίξει με τα σκυλάκια.

Οι γονείς επισκέφθηκαν τη Μαρία στο Παίδων

Πάντως, έπειτα από τρεις ημέρες, χθες δόθηκε η δυνατότητα στους γονείς να επισκεφθούν το παιδί στο νοσοκομείο. Η μητέρα της μικρής Μαρίας είχε υποβάλει αίτημα και την Τρίτη να επισκεφθεί το παιδί της (ήταν κρατούμενη στο πλαίσιο του αυτοφώρου), ωστόσο ο εισαγγελέας δεν της έδωσε τη σχετική άδεια.

Χθες, όμως, οι γονείς του παιδιού, αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι, επισκέφθηκαν τη μικρή στο δωμάτιό της στο Παίδων. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας και η μητέρα της Μαρίας οδηγήθηκαν χθες στο αυτόφωρο δικαστήριο με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η δίκη πήρε αναβολή για αύριο, Παρασκευή 6 Μαΐου, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σημειώνεται ότι η Μαρία παραμένει στο Παίδων και η εισαγγελέας θα αποφασίσει για την επιστροφή της στους γονείς, αφού οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου δώσουν σχετική έγκριση και αφού ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ