O Ολάντ υπόσχεται εκατομμύρια και μείωση φόρων, αλλά βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

O Ολάντ υπόσχεται εκατομμύρια και μείωση φόρων, αλλά βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα πρέπει να είναι πραγματικά απελπιστικό. Ο Φρανσουά Ολάντ κάνει τα πάντα εδώ και μερικές εβδομάδες για να ανεβάζει την δημοτικότητά του αλλά τίποτα δεν φαίνεται αρκετό για να κερδίσει την συμπάθεια των Γάλλων.


Πράγματι, ο γάλλος πρόεδρος φωνάζει εδώ και εβδομάδες ότι «Η Γαλλία πάει καλύτερα», υποσχέθηκε 4 δις ευρώ για αυξήσεις μισθών, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2017, αλλά η δημοτικότητά του εξακολουθεί να βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο.
Σύμφωνα με το βαρόμετρο TNS Sofres-OnePoint που δημοσιεύει το περιοδικό Le Figaro Magazine η δημοτικότητα του Ολάντ βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, στο 13%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 91% των νέων κάτω των 34 ετών αλλά και το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών δεν τον εμπιστεύονται. Ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα, το 60% των ψηφοφόρων του σοσιαλιστικού κόμματος δεν τον εμπιστεύονται.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησής του, ο Εμμανουέλ Μακρόν κρίνεται από τους ψηφοφόρους στα αριστερά και στα δεξιά του πολιτικού σκηνικού ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός
Στην ίδια δημοσκόπηση, άσχημα είναι τα νέα και για τον Νικολά Σαρκοζί, νυν πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και υποψήφιο για την ηγεσία. Σε ένα μήνα έχασε 10% στους ψηφοφόρους του κόμματός του και βρίσκεται πίσω από τον Αλέν Ζιπέ (61%), πίσω από τον Φρανσουά Φιλόν (54%) με 48% θετικές γνώμες.

Ο Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε σε πρόσφατη ομιλία του μείωση φόρων και αύξηση μισθών προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης στη Γαλλία. «Ο Φρανσουά Ολάντ πιστεύει ότι μπορεί να αγοράσει τους Γάλλους, με χρήματα που δεν έχει» δήλωσε το κορυφαίο στέλεχος της δεξιάς Μπρούνο Λε Μαιρ. «Γρήγορα εγκατέλειψε το κοστούμι του προέδρου που δεν του πήγαινε και πολύ και φόρεσε το κοστούμι του υποψηφίου, υποψηφίου των μικροσυμφερόντων και των μικρουπολογισμών. Ηταν ένας πρόεδρος χωρίς όραμα, είναι ήδη ένας υποψήφιος χωρίς σχέδιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολάντ δημοσκοπήσεις βυθίζεται
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ